5 X Tweedehands shoppen

5 X Tweedehands shoppen

5 x duurzaam shoppen

Inhoudsopgave

5 X Tweedehands shoppen

Nog geen voorstander van tweedehands kleding? Wellicht dat de volgende cijfers weten te triggeren:

  • In de gemiddelde kledingkast in Nederland liggen 173 kledingstukken, waarvan er 50 in een heel jaar niet gedragen worden
  • De Nederlandse modesector heeft jaarlijks een productieoverschot van 21,5 miljoen kledingstukken
  • Minder dan 1% van de kleding wordt gerecycled naar nieuw textiel

Bron: MVO NL, CIRCLE

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van het feit dat het allemaal iets duurzamer kan en mag. Niemand kijkt je meer wazig aan als je vertelt dat je ‘nieuwe’ outfit tweedehands is en we ontdekken steeds meer leuke tweedehands markt- en winkelconcepten. Omdat wij altijd onze spullen voor evenementen tweedehands proberen in te kopen hebben we speciaal voor jullie een top 5 gemaakt van onze favoriete second hand locaties. Check it out!

United Wardrobe
Dé plek waar je op een snelle en makkelijke manier online kleding kunt kopen en verkopen. Zorg voor een paar goede foto’s en binnen de kortste keren is iemand anders heel blij met de items die je zelf niet meer draagt. Bekijk hiermeer.

Meuq
Meuq richt zich speciaal op alle dames die van schoenen houden. Via de webshop scoor je op een gemakkelijke manier pareltjes van schoenen. Heb je zelf nou veel schoenen in de kast staan en wil je deze verkopen? Het team van Meuqkomt ze met veel plezier bij je ophalen.

IJhallen
Voor iedereen die op een snelle en efficiënte manier van zijn kleding af wil, zijn de IJhalleneen perfecte uitkomst! Je moet de wekker vroeg zetten, een beetje geduld hebben, maar aan het einde van de dag heb je zelf een waanzinnig opgeruimde kast en heb je veel andere mensen blij gemaakt met jouw kledingstukken. En alles wat je over hebt kun je aan het einde van de dag inleveren aan het goede doel.

The impact shop
Laatst ontdekten we deze winkel, gelegen bij de Dam. Hier kun je tweedehands kledingstukken kopen waarbij je voor sommige items zelf bepaalt wat je ervoor wilt betalen. Daarnaast draag je gelijk een steentje bij, want 100% van de opbrengst wordt gebruikt om de “Mandela Kids” te helpen. Dit zijn 150 ongedocumenteerde jonge jongens, die met zijn allen in een veel te kleine gekraakte ruimte moeten leven, zonder basisvoorzieningen als een douche of verwarming. Zo help je met jouw tweedehands aanschaf direct het goede doel.

Closet Sale Amsterdam
Eens per kwartaal organiseren we zelf een pop-up Closet Sale, een pop-up sale gericht op de betere kledingstukken. Dit doen we om enerzijds ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld, maar anderzijds omdat er gewoon heel veel mooie kleding in kasten ligt waar niemand meer iets mee doet. Zonde vinden wij!

Dus noteer 8 december in de agenda, want dan is de volgende editie, de laatste van 2019. Dit keer zal de Closet Sale plaatsvinden bij Café de Ceuvel in Amsterdam Noord. Heb jij nog kledingstukken in je kast hangen waar je iemand anders heel blij mee kan maken? Besteldan snel een standhouderplaats en kom je items op zondag tussen 13:00 uur en 17:00 uur verkopen! We maken er met elkaar een gezellige middag van! Ps alle kleding die aan het einde van de dag niet meer mee naar huis gaat doneren wij aan The impact shop.

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs