Verhuur

6X tips voor de styling van een zomerborrel

Het aftellen is begonnen…. over 3 dagen gaat de zomer van startHet ideale moment om een zomerborrel te organiseren.  Een zomerborrel kan je gebruiken voor allerlei verschillende evenementen, van een jubileum tot een netwerkevenement of zelfs een personeelsborrel. Wij hebben 6 tips op een rij gezet over hoe jij de borrel zo zomers mogelijk kunt organiseren:  

1. Een zomers thema 

Net als bij elk evenement is het leuk om er een thema aan te koppelen. Bij een zomerborrel zou je misschien denken dat het thema zomer is, er zijn echter nog genoeg andere thema’s die hierbij passen. Denk bijvoorbeeld aan een Beach thema, festival of lampionnen nacht. Zodra je een thema hebt gekozen is het handig om een moodboard te maken zodat je alle ideeën kunt visualiseren. Lekker creatief aan de slag dus! 

2. Passende decoratie   

Bij het kiezen van decoratie is het belangrijk dat het helemaal bij het thema past. Voorbeelden van iets zomers uitstralen zijn palmbomen, grond fakkels, hangmatten en zomerse slingers. Zomer betekent ook ontspanning. Zitzakken en strandstoelen zijn ideaal om een ontspannen sfeer uit te stralen.  

3. Sfeervolle verlichting  

Als je evenement tot s ’avonds doorgaat, dan mag sfeervolle verlichting natuurlijk niet ontbreken! Omdat je de zomersfeer er ook s ‘avonds in wil houden zijn lampionnen of prikkabels een goede optie. Tevens kunnen fakkels een grote rol spelen in de verlichting en dit staat gelijk ontzettend leuk. Door zulke verlichting toe te voegen aan je evenement weet je zeker dat het geweldige evenement er s ‘avonds nog zomers uitziet. 

4. Zomerse borrelhapjes en drankjes  

Een zomerborrel is natuurlijk niets zonder zomerse drankjes en hapjes. Er zijn simpele hapjes zoals watermeloen, maar je kan ook groots uitpakken met gevarieerdere luxe hapjes zoals salade caprese, bruchette, meloen met parmaham. Daarnaast mag een mooie cocktailbar natuurlijk niet ontbreken!  

5. Styling van de zomertafel  

Blijven je gasten eten? Dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat de eettafel er zo zomers mogelijk uitziet. Denk hierbij aan een zomers tafelkleed, gezellige parasolsgekleurde rietjes etc. Je kunt op dit onderdeel helemaal losgaan! 

6. Een leuke workshop 

Voor een zomerborrel zijn er verschillende leuke workshops te bedenken waarmee je de gasten kunt entertainen. Je kan een cocktail workshop organiseren, een watergevecht houden of bijvoorbeeld een kampvuur maken met marshmallows of make your own s’ mores. Avontuurlijk of juist een rustige workshop? Jij bepaalt! 

Met de zomer in aantocht is dit hét moment om een zomerborrel te organiseren. Ben je dit van plan en heb je nog extra tips of hulp nodig bij de organisatie daarvan? Wij staan voor je klaar!  

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Ps: Meer leuke tips en inspiratie? Lees dan hier onze vorige blog terug! 

Gratis offerte ontvangen

Get in touch!