3 X Duurzaamheid in de evenementenbranche

3 X Duurzaamheid in de evenementenbranche

Rabobank taste no waste

Inhoudsopgave

3 X Duurzaamheid in de evenementenbranche

Afgelopen zondag was officieel de warmste 16 februari ooit gemeten en daarnaast hadden we ook nog te kampen met de hevige windstoten van storm Dennis. Steeds vaker worden we met onze neus op de feiten gedrukt… klimaatverandering en extremere weersomstandigheden. Stof tot nadenken en naar ons idee weer een extra duwtje in de rug om tot actie te komen. Hoe kunnen wij met Event My Brand het komende jaar bijdragen aan de verduurzaming van de evenementenbranche?

“Verduurzaming van de evenementenbranche” een behoorlijk vaag en breed begrip. Verduurzaming wordt beschreven als een ontwikkeling waarbij levensbehoeften van de huidige generatie worden voorzien zonder de behoeften van toekomstige generaties daarmee tekort te doen. Maar hoe kunnen wij dit dan toepassen in onze dagelijkse werkzaamheden in de evenementen branche? Wij hebben 3 thema’s geselecteerd waarmee wij impact willen maken het komende jaar!

  1. Duurzame partners

Inmiddels hebben wij mooie relaties opgebouwd met verschillende leveranciers en locaties. Het liefst werken wij samen met partners die een soortgelijke voorliefde voor duurzaamheid hebben en dat reflecteert zich dan ook in ons netwerk! Het komende jaar gaan wij weer hard ons best doen om ons netwerk uit te breiden met een heleboel inspirerende partners die ook graag iets extra’s doen om een positieve impact te maken.

  1. Bewust omgaan met afval

Bij de organisatie van een evenement zijn wij altijd opzoek naar een passende manier om zo bewust mogelijk om te gaan met het afval dat geproduceerd wordt. Hierbij wordt gekeken naar de opties rondom het verminderen van afval door kritisch te bepalen wat daadwerkelijk noodzakelijk is. Bijvoorbeeld promotiemateriaal, hoe meer we digitaal kunnen promoten, hoe beter! Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het hergebruiken van bijvoorbeeld stylingsmaterialen. Met onze creativiteit weten wij talloze oplossingen te bedenken waardoor we ieder evenement op passende wijze kunnen stijlen met zoveel mogelijk hergebruikte materialen!

  1. Mobiliteit

Er kan veel impact gemaakt worden met het vervoer van en naar een evenement. In de keuze voor een evenementenlocatie kijken wij onder andere naar de mogelijkheden voor bezoekers om met het openbaar vervoer te komen, de fiets, de aanwezigheid van oplaadpunten voor elektrische vervoersmiddelen en duurzame mogelijkheden voor shuttle services. Ook op dit gebied gaan wij het komende jaar goed gebruik maken van onze creativiteit om zoveel mogelijk bezoekers te stimuleren om hun CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden!

Ben je bezig met de organisatie van een evenement en zou je meer willen weten over dit onderwerp en hoe we jou hierbij kunnen helpen? Of ben je een leverancier of evenementenlocatie die perfect bij onze doelstellingen aansluit? Dan komen we graag met je in contact!

 

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs