3 X De voordelen van virtual events

3 X De voordelen van virtual events

Virtual events

Inhoudsopgave

3 X De voordelen van virtual events

De huidige situatie van het Coronavirus (Covid-19) gaat niemand in de koude kleren zitten. Alle evenementen zijn uitgesteld en daar merken wij bij Event My Brand ook veel van. Wij hebben er samen met onze opdrachtgevers voor gekozen om sommige events uit te stellen. Echter, een groot deel van de evenementen hebben we kunnen wijzigen naar een virtueel evenement. Met onze vaste samenwerkingspartners hebben we dit in een hele korte periode kunnen organiseren. Lees hier meer over de voordelen van een virtueel evenement!

Virtual events
Enkele grote conferenties en congressen van onder andere Google Next, Adobe en Microsoft worden al virtueel georganiseerd. Het is op dit moment dé manier om alsnog content te kunnen delen met een groter publiek. Online is de nieuwe locatie waar mensen samen kunnen komen. Een aantal voorbeelden van evenementen die juist nu virtueel kunnen worden georganiseerd zijn: productlanceringen, personeelsbijeenkomsten, (internationale) meetings of bijvoorbeeld workshops.

Event My Brand begrijpt maar al te goed dat dit een andere soort beleving met zich mee brengt dan een fysiek evenement. Het samenbrengen en verbinden van mensen is immers onze kracht! Het idee van virtueel samenkomen is misschien nog even wennen, maar juist in deze roerige tijden is het een prachtig middel om alsnog iets te kunnen organiseren.

We zetten drie voordelen die virtual events met zich mee brengen voor je op een rij:

  1. Volledige controle & offline beschikbaar

Een virtueel event geeft je de mogelijkheid om de content nauw te laten aansluiten op de vraag van je doelgroep. Je kunt de virtuele omgeving namelijk volledig inrichten naar jouw wensen. Daarnaast is het mogelijk om naast je presentatie een live Q&A sessie te faciliteren. Alle sessies worden direct opgenomen en zijn dus op een later moment (offline) nog beschikbaar voor de deelnemers.

  1. Kostenbesparend alternatief

De kosten voor een virtueel evenement zijn vanzelfsprekend lager dan voor een offline beurs of evenement. Er hoeven bijvoorbeeld minder kosten te worden gemaakt voor de inrichting van de locatie, personeel en reizen.

  1. Duurzaamheid

Deelnemers die een virtueel evenement bijwonen hoeven de gebruikelijke reizen naar en van een evenement niet te maken. Dit zorgt voor een aanzienlijk verminderde CO2 uitstoot en dus is zo een online samenkomen helemaal zo gek nog niet!

Is een virtueel evenement voor jou op dit moment de oplossing om content te kunnen delen met een groter publiek? Met onze vaste partners kunnen wij jou hierover goed adviseren en het project geheel voor jou uit handen nemen! Wil je dit op een professionele manier aanpakken? Neem dan contact met ons op zodat we je daarbij kunnen helpen.

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs