5 x de voordelen van een online productlancering

5 x de voordelen van een online productlancering

online productlancering

Inhoudsopgave

5 x de voordelen van een online productlancering

Net een nieuw product op de markt of een nieuwe service ontwikkeld en sta je op het punt van lancering? Natuurlijk brengt Covid-19 vele beperkingen met zich mee, maar er zijn gelukkig nog veel alternatieve manieren om momenteel een evenement te laten slagen! Bekijk het dus van de positieve kant en lees snel de 5 voordelen van een online productlancering:

1. Verhoogde betrokkenheid

Door het organiseren van een online productlancering is de kans momenteel groter dat meer mensen inloggen. Vanwege de Lockdown is er namelijk weinig afleiding en minder vermaak. Organiseer dus iets unieks wat aansluit bij de doelgroep. Gegarandeerd dat dit de betrokkenheid verhoogd!

2. Een unieke beleving

Door de technologie achter de online programma’s kun je de productlancering helemaal inrichten zoals jij dat wil. Een online evenement opent allerlei deuren. Natuurlijk zijn er verschillende dingen die bij een live evenement wel mogelijk zijn en bij een online evenement niet, maar andersom is dat ook het geval. Zo zijn er dingen online mogelijk die offline lastiger of helemaal niet uitgevoerd kunnen worden. Ook is er door Covid-19 een hele andere sfeer omdat mensen juist nu contact zo waarderen. Hierdoor zorgt een online evenement voor een unieke beleving, ook al kan niet iedereen fysiek samenkomen.

3. Minder afleiding

Door de getroffen maatregelen is bijna alles dicht en zijn sociale contacten gelimiteerd. Een online event kan daarom heel erg gewaardeerd worden door de doelgroep omdat er meer contact wordt gelegd. Normaal zou hier misschien minder snel naar worden omgekeken, maar door Covid-19 wordt dit veel meer gewaardeerd.

4. Duurzamer

Iedereen kan vanuit huis een online evenement bijwonen en hoeft dus niemand de weg op. Dit vermindert de CO2 uitstoot en is een duurzamere oplossing. Ook wordt er geen voedsel verspilt aan no-shows omdat er geen catering wordt besteld. Alle aanwezige medewerkers zorgen namelijk zelf voor eten en drinken.

5. Minder lasten

Met het organiseren van een online evenement ben je veel goedkoper uit dan bij het organiseren van een live evenement. Zo wordt er minder kosten gemaakt voor de locatie en de inrichting, de catering en het personeel. Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Is op dit moment een online productlancering voor jou de manier om een product met het publiek te delen en wil je dit op een professionele manier aanpakken? Of zou je graag een cadeaupakket op maat met lekkere hapjes en drankjes naar je medewerkers willen sturen? Neem dan contact met ons op zodat we je daarbij kunnen helpen

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs