3 x Tips voor een online evenement organiseren

3 x Tips voor een online evenement organiseren

Event my brand amsterdam

Inhoudsopgave

3 x Tips voor een online evenement organiseren

Een netwerkevenement of personeelsfeest organiseren? Dan is een online evenement organiseren momenteel dé manier. Net als bij een live evenement zal dit veel voorbereiding kosten, een belangrijk gedeelte van jouw online evenement is de studio en de planning. Host jij je evenement in een studio zodat je het perfecte licht hebt of tover jij je kantoor om naar de mooiste locatie? Het kan allemaal, maar hoe maak jij nou het verschil tijdens je online evenement organiseren?

1. Goede styling van de set

Je denkt misschien dat bij een online evenement organiseren je geen styling nodig heeft, maar dan heb je het mis! De styling van een set is erg belangrijk, niet alleen om een sfeer te creëren maar ook om de bezoekers te motiveren, laten concentreren en het thema goed over te brengen. Je wil niet dat je bezoekers afgeleid worden door de volle boekenkast achter je, rondrennende kinderen of je overvolle wasmand. Creëer een achtergrond die in het thema past, waar de bezoekers gemotiveerd van raken en de sfeer creëert die jij wil overbrengen. De eerste indruk van het evenement wordt vaak vastgelegd in het eerste beeld dat je bezoekers zien, dan wil niemand een grijze muur zien.

2. Het lichtplan

Belichting speelt een belangrijke rol, vooral als je evenement tot in de avond doorgaat of dan pas begint. Door voldoende belichting te regelen heb je zelf de leiding over het licht en voorkom je dat de deelnemers naar een donkere studio kijken. Daarom is het heel handig om een lichtplan te maken. Kijk hierbij naar hoeveel er beschikbaar is en hoeveel budget je wil gaan vrijmaken hieraan. Het zou zonde zijn als je een mooie locatie hebt, maar dat er weinig van te zien is door slechte belichting.

3. Een regisseur

Of je nou in een kantoorruimte zit of een studio je zal te maken hebben met apparatuur, techniek en een planning. Een regisseur hebben tijdens jouw online evenement is de perfecte aanvulling op een goedlopend evenement. De regisseur maakt van tevoren een draaiboek, de planning van het gehele evenement. Hier staat precies in beschreven wat er gedaan zal worden, op welk moment, welke techniek hierbij betrokken is en wie wat moet doen. Verder zal je altijd voor onverwachte situaties komen te staan zoals haperingen in de techniek, een verschuiving in de tijd en activiteiten die net wat anders lopen dan verwacht. De regisseur weet dan precies hoe dit makkelijk opgelost kan worden, zodat jij je kan focussen op een onvergetelijk online evenement organiseren!

Event My Brand heeft in alle drie deze punten ruime ervaring. Zo hebben we onlangs een interactief personeelsfeest voor HG International georganiseerd waarbij het personeel vanuit verschillende landen konden inloggen. Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op via: 085 40 105 40. Wij helpen je maar al te graag hiermee!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs