8 Redenen waarom een beurs organiseren zo belangrijk is

8 Redenen waarom een beurs organiseren zo belangrijk is

beurs organiseren

Inhoudsopgave

8 Redenen waarom een beurs organiseren zo belangrijk is

Op een beurs staan met een stand is vaak niet de meest favoriete bezigheid van bedrijven of organisaties. Het zijn lange dagen, waarop je heel veel mensen spreekt wat veel energie kost. Hierbij is de vraag dan ook of je er alles uithaalt wat er in zit. Toch zijn er nog veel bedrijven die een beurs organiseren. En mits goed voorbereid vinden wij dat een beursdeelname zeker rendabel kan zijn voor jouw organisatie! Waarom? Wij hebben acht redenen op een rij gezet:

Contact leggen met prospects

De bezoekers van een beurs hebben vaak één doel: algemene informatie verkrijgen over een onderwerp dat aansluit bij hun interesses of werkzaamheden. Aangezien deze bezoekers bezig zijn met oriënteren, staan zij dus open om met standhouders in gesprek te gaan. Dit zorgt ervoor dat een beurs de ideale gelegenheid is om op een redelijk eenvoudige manier in contact te komen met potentiële nieuwe klanten. Dit is daardoor één van de belangrijkste redenen om een beurs te organiseren!

Bestaande relaties warmhouden 

Op een beurs zullen niet alleen prospects rondlopen. Hoogstwaarschijnlijk zal een deel van uw bestaande relaties ook een bezoek aan de beurs brengen. Dit maakt dat een beurs een goede plek is om op een redelijk informele manier met jouw klanten in gesprek te gaan. Om te voorkomen dat je de hele dag met jouw bestaande klanten in gesprek bent, zou je ook een vast moment kunnen creëren om met deze groep te netwerken. Het voordeel hiervan is dat je dan de rest van de dag jouw handen vrij hebt om prospects te ontmoeten. Wel zo handig!

Deelnemen aan een beurs is effectiever dan koude acquisitie

Nog een belangrijke reden om een beurs te organiseren is dat je veel mensen in korte tijd kunt ontmoeten. Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe klanten, kan je natuurlijk de telefoon pakken en lukraak prospects gaan bellen. Echter kost dit veel energie en is het rendement laag. Zo werkt persoonlijk contact met een prospect altijd nog het beste, wat dus perfect kan op een beurs.

Een nieuw product of dienst introduceren

Een beurs is de ideale plaats om een nieuw product of dienst te introduceren. Zo kan je jouw stand hier volledig op inrichten en zelfs een demonstratie geven. Bovendien krijg je op deze manier reacties van de bezoekers die je weer kan meenemen om jouw product of dienst nog verder te verbeteren en is het tevens een mooi moment om pr-aandacht te genereren.

Demonstratie geven

De beste manier om een prospect te overtuigen van de mogelijkheden van jouw product of dienst is door het zelf te ervaren. Wanneer je met een stand op de beurs staat, kun je op jouw standruimte een demonstratie geven. Zo kunnen bezoekers met eigen ogen zien wat jij te bieden hebt.

Goed voor de naamsbekendheid

Afhankelijk van de beurs komen er honderden (of misschien wel duizenden) bezoekers langs jouw stand gelopen die allemaal jouw naam zien. Ook al spreek je nog lang niet met iedereen, dan nog komt jouw naam wel voorbij. Ook zal jouw organisatie als standhouder worden gepresenteerd in de communicatie van de beursorganisatie. Op deze manier kom je dus regelmatig onder de aandacht van de bezoekers.

Extra advertentiemogelijkheden voor jouw organisatie

Wanneer je op een beurs staat, wordt je sowieso als standhouder gepresenteerd door de organisatie. Echter zijn hiernaast vaak ook nog mogelijkheden om extra te adverteren rondom de beurs. Dit kan worden geïnitieerd door de organisatie, maar dit kan je ook zelf doen. Zo zou je bijvoorbeeld in de vakbladen of op social media kunnen aan kondigen dat jij met jouw stand op een beurs staat.

Eenvoudig vergelijken met de concurrentie

Prospects die twijfelen tussen meerdere partijen kunnen op een beurs relatief eenvoudig een vergelijking maken. Want we moeten wel realistisch blijven: wanneer jij op een beurs staat, zullen jouw grootste concurrenten daar waarschijnlijk ook staan. Laat jezelf van jouw beste kant zien en ‘outshine’ jouw concurrentie. Zo kan je de twijfelende prospect vast en zeker over de streep trekken.

Onze conclusie: kom met een stand naar de beurs! Er zijn namelijk genoeg redenen om het wel te doen. Tuurlijk zullen er bezoekers zijn die alleen voor gratis pepermuntjes en pennen komen, maar die pik je er snel genoeg tussenuit. Wanneer je je concentreert op de serieuze bezoekers wordt jouw deelname zeker een succes!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs