Hoe werkt een droneshow?

Hoe werkt een droneshow?

Droneshows

Inhoudsopgave

Ben jij opzoek naar de wow-factor voor jouw volgende evenement? Lees dan snel verder! Wij vertellen je alles wat je moet weten voor het organiseren van een geweldige en unieke droneshow. 

Wat is een droneshow?

Een droneshow is een geweldige show waarbij een groep drones (soms tientallen, soms honderden) choreografieën uitvoert. Dit gebeurt vaak in combinatie met muziek en spectaculaire lichteffecten. Deze shows combineren technologie, creativiteit en entertainment op een bijzondere manier, waardoor ze een onvergetelijke ervaring creëren. 

Hoe zet je een droneshow in tijdens een evenement?

Het inzetten van een droneshow tijdens je evenement kan je gasten verrassen en jouw evenement onderscheiden van de rest. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, een productlancering, een bruiloft of een groot festival, een droneshow zorgt altijd voor de wow-factor!

✅ Selecteer het juiste moment: Kies het juiste moment tijdens het evenement om de droneshow te laten plaatsvinden. Een avondshow werkt vaak het beste vanwege de zichtbaarheid van de lichteffecten in het donker. Vind jouw evenement overdag plaats? Geen probleem! Ook dan zijn de drones (en de lichtjes) goed zichtbaar. 

✅ Combineer met de juiste muziek: Overweeg om de droneshow te combineren met muziek die past bij het thema van je evenement. Hierdoor wordt het onderdeel van jouw entertainment. De muziek zorgt ervoor dat de show nog specialer wordt en nog beter bij jouw evenement past! 

✅ Creëer een verhaallijn: Een droneshow kan je ook gebruiken om jouw concept nog sterker naar voren te laten komen. Je kan namelijk een show helemaal zelf samenstellen. Hierdoor kan je een verhaallijn creëren rond jouw thema of concept. Je kan de vormen zo gek niet bedenken, of de drones kunnen het uitvoeren. Dit vergroot de betrokkenheid van jouw gasten en maakt de show nog beter. Let wel op dat het verhaal bij jouw thema blijft passen, je wilt dat de droneshow jouw evenement complimenteert en versterkt, niet je gasten verward. 

✅ Informeer je publiek: Laat je gasten weten dat er een droneshow komt, zodat ze op het juiste moment klaar staan om te genieten van de show met wow-factor. Wil je dat het een verrassing blijft? Zorg dan dat je iedereen op dezelfde plek krijgt, bijvoorbeeld door een speech te geven. Wat zullen jouw gasten verstelt staan!

Wat komt er allemaal bij de organisatie kijken?

Een succesvolle droneshow organiseren vraagt een zekere planning en voorbereiding. Maar waar moet je nu allemaal op letten? Wij hebben de belangrijkste factoren voor jou op een rij gezet.

Vergunningen: Controleer de lokale wetten en voorschriften met betrekking tot drones. Soms heb je een vergunning nodig om een droneshow uit te voeren, vooral als het evenement in een drukke stad plaatsvindt. Wil jij een droneshow houden in Amsterdam? Check het beleid goed van te voren, zo kan het per locatie verschillen.

Weersomstandigheden: Houd rekening met de weersomstandigheden. Regen, sterke wind of onweer kunnen de ervaring verstoren. Dat willen we natuurlijk niet, zorg dus altijd voor een plan b.

Budget: Houd rekening met de kosten van het inhuren van professionele dronepiloten, apparatuur en vergunningen bij het opstellen van je budget. 

Een droneshow is een bijzonder manier om je evenement naar een hoger level te tillen. Het combineert technologie en kunst op een manier die jouw gasten zal betoveren en laat een blijvende indruk achter.  Let er wel op dat bij een droneshow planning en organisatie komt kijken. Combineer de juiste planning, samenwerking met professionals en aandacht voor veiligheid en creëer een onvergetelijke show! Dus, waar wacht je nog op? Het is tijd om de lucht te vullen met licht, muziek en een verhaal! 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de organisatie van een droneshow of een ander zakelijk evenement? Neem snel een kijkje op onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan. We kijken graag naar wat wij voor jullie kunnen betekenen!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs