Een onvergetelijk symposium organiseren

Een onvergetelijk symposium organiseren

Symposium organiseren

Inhoudsopgave

Er zijn veel verschillende zakelijke evenementen, van een bedrijfsfestival tot een netwerkevenement of een symposium. Maar wat is een symposium nu eigenlijk? En hoe staat dit in vergelijking met een conferentie of congres? Wij nemen je in deze blog hierin mee!

Wat is een symposium?

Een symposium noemen we ook wel een wetenschappelijk congres of een wetenschappelijke conferentie. Zo is dit een evenement waarbij wetenschappelijke professionals en onderzoekers samen komen om al hun inspirerende ideeën uit te wisselen. Op dit evenement kun je makkelijk wetenschappelijke lezingen, workshops of key-note presentaties bijwonen en kun je jezelf helemaal verdiepen in een specifiek vakgebied. Het is een plek waar je inspiratie kunt opdoen, kunt discussiëren en nieuwe informatie kunt leren.

Het verschil met een congres en conferentie

Een symposium verschilt niet veel van een congres of conferentie, zo zijn het allemaal zakelijke bijeenkomsten waar je informatie kunt uitwisselen en inspiratie kunt opdoen. Op een conferentie wordt echter vaak een politiek of maatschappelijke kwestie besproken en bij een congres en symposium zien we eerder zakelijke en wetenschappelijke thema’s terug. Het verschil tussen een congres en een symposium is dan weer dat je op een symposium iets minder discussies zult terugvinden. Symposia bieden een platform om wetenschappelijk onderzoek te presenteren, waardoor het evenement wat persoonlijker wordt. Hier kun je eigen ervaringen delen en bespreken!

Meer weten over een conferentie en hoe je dit zakelijke evenement organiseert? Lees dan ook deze blog!

Waarom zou je een symposium organiseren?

Symposia bieden de perfecte mogelijkheid om nieuwe ideeën en perspectieven op te doen. Breid je netwerk uit en laat je samen met je collega’s inspireren. Zo is dit evenement niet alleen perfect als je kennis en eigen onderzoek wilt delen, maar biedt het ook een mooi moment om even lekker te netwerken. Het is daarnaast een mooie manier om jouw bedrijf of experts in de aandacht te brengen en leiderschap te tonen. De organisatie van een symposium vraagt aardig wat tijd, maar levert dus ook veel nieuwe inzichten op!

Hoe organiseer ik een symposium?

Als we kijken naar de organisatie van een symposium zal deze niet heel veel verschillen van een congres of conferentie. Zo is het bij dit event erg belangrijk dat je kiest voor inspirerende sprekers, boeiende onderwerpen en een unieke locatie. Daarbij is het erg belangrijk om te zorgen voor een zorgvuldige planning. Creëer een uitnodigend programma, waarbij bezoekers zich kunnen aanmelden voor inspirerende workshops en presentaties en zorg ervoor dat het precies duidelijk is wanneer welke sessie van start gaat. Houdt ook rekening met de ervaring van de experts of de wetenschappers. Hoeveel ervaring hebben zij als het gaat om spreken voor een grote groep mensen? Kies dus voor de juiste sprekers en geef ze eventueel de mogelijkheid om een korte training te volgen. Zo zullen ze helemaal voorbereid zijn en kan er op jouw symposium niks mis gaan!

Kortom, een symposium biedt een mooi platform om wetenschappelijk onderzoek te delen en ervaringen te bespreken. Maar het kan ook een geschikt evenement zijn als je inspiratie wilt opdoen en nieuwe experts wilt leren kennen. Wil jij een symposium organiseren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op. Wij gaan gelijk voor jou aan de slag en zetten alle mogelijkheden voor je op een rij!

 

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs