5 Leuke workshop ideeën voor teambuilding

5 Leuke workshop ideeën voor teambuilding

Teambuilding workshop en spellen

Inhoudsopgave

Teambuilding en een fijne werkomgeving wordt steeds belangrijker. Zo maakt het niet uit of je bij een kleine organisatie of grotere organisatie werkt, de impact van teambuilding is niet meer weg te denken. Organisaties draaien om samenwerken en vertrouwen, wat nu juist kan worden vergroot door middel van teambuilding. Teambuilding kun je echter op veel verschillende manieren terug laten komen in je bedrijf, denk bijvoorbeeld aan het regelen van een teamuitje of personeelsreis maar je kunt ook werken aan teambuilding op een wat kleinere schaal. Bijvoorbeeld in de vorm van leuke workshops op de werkvloer. In deze blog nemen we jullie mee in het belang van teambuilding en 5 leuke teambuilding workshop ideeën, die jij kunt inzetten om verschil te maken!

Het belang van een leuke teambuilding workshop

Teambuilding draait om meer dan het samen delen van een kantoorruimte, zo gaat het bij teambuilding om het stimuleren van de samenwerking en het vergroten van het onderlinge vertrouwen. Workshops zijn een enorm leuke manier om deze doelen te bereiken, zo is dit een perfecte mogelijkheid om even van de dagelijkse werkroutine af te wijken. Daarbij werken workshops ook erg goed om interactief bezig te zijn en een gezellige sfeer te creëren. Sta dus open voor nieuwe ideeën en ga lekker los! Om zo niet alleen de teambuilding te verbeteren maar ook je medewerkers te motiveren en inspireren.

Wil je meer weten over teambuilding en het belang hiervan? Lees dan ook een van onze vorige blogs!

5x ideeën voor leuke workshops met collega’s

Een creatieve workshop

Ontdek jullie creativiteit door middel van een creatieve workshop. Werk samen aan een creatief meesterwerk, waar jullie een leeg doek omtoveren tot een schilderij vol kleuren. Organiseer bijvoorbeeld een levensgrote versie van schilderen op nummer, waarbij elke collega een eigen kleur ontvangt om samen tot een afbeelding te komen. Een schilderworkshop stimuleert creativiteit, communicatie en samenwerken, waardoor het een mooi voorbeeld is van een teambuilding workshop

Wordt jij niet zo enthousiast van schilderen? Organiseer dan een andere kunstworkshop, zoals een workshops beeldhouwen of een keramiek workshop. Op deze manier krijgen bezoekers de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontdekken en “out of the box” te denken.

Een escape room challenge

Een ander leuk voorbeeld van een teambuilding workshop is een escape room challenge. Hier krijgen medewerkers de mogelijkheid om puzzels en raadsels op te lossen, wat niet alleen spannend en leuk is maar ook om teamwork en probleemoplossend vermogen vraagt. Regel een ruimte binnen het kantoor of op een externe locatie, waarin je puzzels, raadsels en aanwijzingen kunt plaatsen. En stel daarnaast een tijdslimiet, zodat je precies kunt zien hoe jouw medewerkers omgaan met druk en uitdagingen. Op deze manier beleef je niet alleen heel veel plezier maar creëer je ook gelijk een sterkere teamspirit.

Een outdoor avontuur

Een workshop hoeft natuurlijk niet per se binnen plaats te vinden, zo kun je een workshop op veel verschillende locaties organiseren. Trek de natuur in met je medewerkers en organiseer verschillende teams uitdagingen, denk aan het bouwen van een stevige constructie of het afleggen van een parcours. Deze teambuilding workshop is perfect om angsten te overwinnen, samen te werken en lekker actief bezig te zijn. Laat na afloop iedereen samen komen om nog even te reflecteren op de activiteiten en beleef vooral een hoop gezelligheid!

Een storytelling workshop

Een ander mooi voorbeeld van een creatieve activiteit om te werken aan de teambuilding is een workshop storytelling. Zo zijn verhalen een mooi middel om met elkaar te verbinden. Informeer je medewerkers eerst over de elementen van een goed verhaal en zet ze vervolgens zelf aan de slag. Door middel van verschillende oefeningen zullen de medewerkers elkaar beter leren kennen, begrip tonen en samen de mooiste verhalen creëren. 

Teambuilding spellen

Wil je jouw medewerkers verbinden door middel van communicatie en groepsuitdagingen? Denk dan eens aan een teambuilding workshop met games die helemaal in het teken staan van effectieve communicatie. Geef je bezoekers groepsuitdagingen, probleemoplossende activiteiten of spellen en laat ze communiceren om de beste strategie te ontwikkelen. Op deze manier breng je de teamleden samen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van communicatie, leiderschap en teamwork. 

Kortom, als het gaat om teambuilding is er enorm veel mogelijk, zo kun je een teamuitje organiseren of kun je workshops organiseren om de dagelijkse routine te doorbreken. Met teambuilding workshops kun je veel verschillende kanten op, van een  creatieve workshops tot een uitdagende workshops waarbij je uitdagingen moet uitvoeren en goed leert samenwerken. Laat bij de invulling van de workshops vooral je creativiteit gaan en houdt rekening met de behoeften van jouw medewerkers!

Wil jij een teambuilding workshop of creatieve activiteit organiseren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op. Wij gaan direct voor jou aan de slag en zetten de mogelijkheden op een rij!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs