De invloed van kleurenpsychologie op zakelijke evenementen

De invloed van kleurenpsychologie op zakelijke evenementen

Kleurgebruik tijdens entertainment op bedrijfsfeest

Inhoudsopgave

Kleuren zijn overal om ons heen en hebben een grote invloed op hoe we ons voelen en gedragen. Dit is dan ook niet anders in de zakelijke evenementenbranche. Zo zal kleur jou helpen om de juiste sfeer te creëren en kan het zelfs de ervaring van de bezoekers verbeteren. Ben jij benieuwd naar de betekenis achter de kleuren? Of wil je meer weten over de invloed van kleurenpsychologie op zakelijke evenementen? In deze blog leggen we het je uit!

Wat is kleurenpsychologie?

Kleurenpsychologie onderzoekt hoe kleuren onze emoties, gedachten en gedrag beïnvloeden. Zo roept elke kleur een specifieke associatie of gevoel op, die wij onbewust meenemen in ons gedrag of in onze stemming. Wat roept de kleur blauw bijvoorbeeld bij jou op? Waarschijnlijk is dit een gevoel van kalmte, vertrouwen of professionaliteit. 

De psychologie van kleur vertelt je dus meer over de betekenis van kleuren en hoe deze ons gedrag of onze emoties beïnvloeden. Waardoor we kleurenpsychologie perfect kunnen inzetten op zakelijke evenementen!

Wat is de betekenis achter de kleuren?

Blauw in de kleurenpsychologie

Blauw wordt vaak geassocieerd met professionaliteit, stabiliteit of betrouwbaarheid. De kleur blauw straalt een gevoel van vertrouwen en rust uit, waardoor het goed kan werken bij een training of een conferentie. Zo kan de kleur helpen bij focus of ontspanning en zal het je bezoekers helpen om in een productieve sfeer te blijven. 

De kracht van groen

Groen roept een gevoel van groei, frisheid, rust en balans op. Hierdoor werkt de kleur op een ontspannende manier en sluit het goed aan op een zakelijk evenement dat gericht is op duurzaamheid. Deze kleur kan echter ook goed werken bij een netwerkevent, om al je bezoekers zich op hun gemak te laten voelen. Waardoor je medewerkers, klanten of partners sneller hun ideeën zullen delen en lekker gaan netwerken!

Rood in de kleurenpsychologie

De kleur rood staat vaak voor vuur, actie, energie of urgentie. Hierdoor is het een erg krachtige kleur, die goed werkt om bezoekers te motiveren en te inspireren. Deze kleur past daardoor goed bij een vergadering of kick-off bijeenkomst. Maar de kleur rood kan ook goed werken om de aandacht te vestigen op belangrijke thema’s of elementen.

De kracht van geel

Bij de kleur geel krijg je vaak een vrolijk en optimistisch gevoel. Geel staat namelijk voor geluk en positiviteit. Echter kun je de kleur geel ook goed gebruiken bij evenementen waarbij energie en creativiteit voorop staat. Denk aan een evenement waarbij je bezoekers gaan brainstormen of waar ze deelnemen aan een creatieve workshop. Dit kan een innovatief netwerkevent zijn, maar ook een teambuildingsdag of een bedrijfsfeest met een creatieve workshop. 

Tip: Zorg er alleen wel voor dat je de kleuren niet in overmate gebruikt. Dit kan erg afleidend zijn!

Kleurenpyschologie toepassen op je zakelijke evenementen

Bij de planning en organisatie van een evenement kan het dus handig zijn om na te denken over het kleurgebruik. Overweeg de invloed van de kleuren en kijk vooral naar wat bij jouw doelgroep en doelstellingen past. Welk effect wil jij oproepen bij je bezoekers? Kleur kun je op veel verschillende manieren in je event toepassen. Zo kun je kleur al terugbrengen in de kleine details, zoals servetten of uitnodigingen. Maar je kunt kleur natuurlijk ook toepassen in de verlichting of in de branding. Kies vooral voor een invulling die bij jouw organisatie en event past!

Kleuren zijn dus meer dan alleen visueel aantrekkelijk, ze beïnvloeden onbewust onze gevoelens en gedragingen. Hierdoor kun je kleurenpsychologie goed gebruiken bij de organisatie van zakelijke evenementen. Zodat jij een unieke ervaring en sfeer creëert, die perfect aansluit bij je bezoekers!

Wil jij een zakelijk evenement organiseren, waarbij je gebruik maakt van kleurenpsychologie? Of weet je niet waar je moet beginnen met de planning en organisatie van je event? Neem dan snel contant met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs