De rol van technologie in zakelijke evenementen

De rol van technologie in zakelijke evenementen

Technologie in zakelijke evenementen (apps)

Inhoudsopgave

De wereld verandert continu. Hierdoor zijn er veel nieuwe ontwikkelingen en trends, waar we ook in de evenementenbranche rekening mee moeten houden. Zo is er bijvoorbeeld steeds meer mogelijk als het gaat om technologie in zakelijke evenementen. Technologie heeft onze manier van werken in de eventbranche enorm veranderd. Maar hoe kunnen we gebruik maken van belangrijke technologieën, zoals AI, AR en event apps om het event naar een hoger niveau te tillen? In deze blog leggen we het je uit!

Artificial intelligence in events

Artificial intelligence of AI is de verzamelnaam van machines en systemen die taken kunnen uitvoeren, zoals data analyseren, het doen van voorspellingen en het herkennen van patronen. Hierdoor kun je AI effectief inzetten in zakelijke evenementen, bijvoorbeeld voor het opstellen van gepersonaliseerde programma’s of het creëren van een event op maat. 

Zijn er last-minute veranderingen? Dan kun je dit ook met behulp van AI aanpassen. Zo kun je AI gebruiken om wijzigingen in het programma of schema te registreren en te vermelden aan al je bezoekers. Op deze manier bespaar je niet alleen tijd maar ook moeite!

Meer weten over de mogelijkheden van AI? Lees ook onze blog, genaamd 5 manieren om AI te integreren in je evenement.

Een meeslepende ervaring met AR

Ook Augmented Reality is een opkomende technologie in zakelijke evenementen. Met Augmented Reality (AR) kun je jouw bezoekers namelijk een unieke ervaring bieden. Stel je een netwerkborrel voor, waar bezoekers via hun telefoon 3D-animaties kunnen bekijken. Hierdoor kun je jouw medewerkers, klanten of partners op een leuke manier extra informatie geven. 

Denk aan een 3D-animatie van één van de sprekers van je netwerkevenement, die zichzelf introduceert of een vraag stelt om je bezoekers aan het denken te zetten. AR kun je ook goed inzetten tijdens een productlancering. Op deze manier kun je je product zelfs digitaal tentoonstellen en verkennen.

Event apps in zakelijk evenementen

In de evenementenbranche kunnen we bijna niet meer zonder event apps. Zo dienen deze apps als een alles-in-één platform, waarbij je informatie kunt geven aan de bezoekers, interactie kunt aanmoedigen en kunt communiceren met je publiek. Een event app kan een middel zijn om het programma en de plattegrond van je event te delen, maar kan ook helpen bij het geven van real-time updates. En daarbij is het een mooi middel om feedback te verzamelen en vragen te stellen. Laat je bezoekers bijvoorbeeld via een event app feedback geven op het event of moedig ze aan om lekker te netwerken. Er is heel veel mogelijk op het gebied van technologie in zakelijke evenementen!

Kortom, er is steeds meer mogelijk als het gaat om technologie in de zakelijke evenementenbranche. Van event apps, die processen versimpelen tot Augmented Reality waardoor je de bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt. AI, AR en event apps zijn dus meer dan trends. Het zijn krachtige middelen die de eventwereld veranderen.

Wil jij technologie gebruiken in je volgende zakelijke evenement? Of wil jij een zakelijk evenement organiseren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs