3 x Waarom juist nu een merkactivatie organiseren een top idee is

3 x Waarom juist nu een merkactivatie organiseren een top idee is

Merkactivatie

Inhoudsopgave

3 x Waarom juist nu een merkactivatie organiseren een top idee is

Als merk wil je niets liever dan bekend zijn bij jouw doelgroep. Deze merkbekendheid komt niet zomaar uit de lucht vallen. Om op een leuke, snelle en interactieve manier jouw merk en producten/service te promoten kan je een merkactivatie organiseren. Dit is niet alleen leuk voor de doelgroep, maar ook zijn er veel voordelen voor jouw bedrijf. Dit het perfecte moment om hier mee bezig te gaan. Weten waar? Lees dan snel verder.

1. Wat zijn de voordelen?

Er zitten enorm veel voordelen aan het organiseren van een merkactivatie. Naast dat het je merkbekendheid vergroot, wordt jouw bedrijf hierdoor ook vaker herkend en aan gedacht. Heeft jouw bedrijf/product een specifiek thema? In dat geval linken mensen die iets in dit thema zien dit vaak aan jouw merk. Zo ben je sneller in de Top of Mind. Verder verbetert een merkactivatie de relatie met je klanten, je creëert hier een band met hun. Identity.com heeft uitgezocht dat maar liefst 95% van de ondernemers merkactivatie effectief vond en 8/10 marketeers vinden merkactivatie zelfs cruciaal voor een bedrijf. Ten slotte is dit het perfecte moment om feedback te krijgen van je klanten op een makkelijke en snelle manier.

2. Wat voor merkactivaties zijn er?

Het kan zo gek als je zelf wil, zo groot maar ook zo klein als je wil. Je kan van alles wel een gaaf en nuttig merkactivatie maken. Een paar interessante voorbeelden hiervan zijn de nieuwjaar duik van Unox, Coca Cola Zero in Skyfall of de Redbull air race. Dit zijn evenementen die bijna iedereen wel kent, wat natuurlijk precies het doel is. Echter hoef je het niet altijd zo groot te zoeken. Wat dacht je van het uitdelen van samples, een kraam op een beurs, een gave pop-up store of een kunstwerk creëren.

3. Waarom nu?

Ik zie je al denken, ‘leuk, maar waarom juist nu?’ Nou dat is eigenlijk heel simpel! Er mag steeds meer, er kan steeds meer en men wil steeds meer. Bijvoorbeeld kunnen er binnenkort evenementen gehost worden door middel van toegang testen, mensen gaan steeds meer de straten op en ook is iedereen toe aan iets nieuws en origineels. Het zou toch mooi zijn als jij ze weer iets kan geven om over te praten! Maar wees er wel op tijd bij want je bent niet de enige die een merkactivatie wil gaan organiseren.

Wij hebben al veel verschillende campagnes gecreëerd en uitgevoerd. Ben je benieuwd naar wat wij hebben gedaan of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via info@eventmybrand.com

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs