3 x Tips voor een originele uitnodiging van jouw aankomende evenement

3 x Tips voor een originele uitnodiging van jouw aankomende evenement

Uitnodiging evenement

Inhoudsopgave

3 x Tips voor een originele uitnodiging van jouw aankomende evenement

Op je eerstvolgende evenement wil je natuurlijk zo veel mogelijk van je genodigde gasten aanwezig hebben. Maar hoe stuur je nou een originele uitnodiging die alle informatie bevat maar ook de aandacht pakt van de lezer?  Hieronder vind je 3 elementen waarop je kan letten bij het opstellen en het versturen van de meest originele uitnodiging.

1. De tekst

Welke informatie en de hoeveelheid hiervan is natuurlijk afhankelijk van het evenement, maar sommige informatie mag absoluut niet ontbreken:

Wie: Laat in de uitnodiging duidelijk zien wie dit evenement organiseert en welk publiek je mag verwachten.
Wat: Laat de gasten weten wat ze kunnen verwachten van dit evenement. Geef aan wat er bijvoorbeeld op het programma staat en vertel indien nodig iets over het thema en de dresscode.
Waar: Van groot belang is om de gasten te laten weten wat de locatie van het evenement is. Je kan hierbij een route toevoegen en / of parkeer informatie.
Wanneer: Laat tevens weten op welke datum en welke tijdstip het evenement plaatsvindt.
Waarom: Het is altijd leuk om kort te vermelden wat het doel van het evenement is.
Contactgegevens: Niet geheel onbelangrijk! Laat voor de gasten contactgegevens achter zodat ze indien nodig contact kunnen opnemen voor eventuele vragen.

2. Het design van de uitnodiging

Het design van je originele uitnodiging kan je zo persoonlijk maken als je wil, echter is het wel handig om te letten op de hoeveelheid informatie die je geeft. Je gasten lezen lappen tekst veel minder snel dan een goed gestructureerd stuk, wat opgedeeld is in bijvoorbeeld bulletpoints. Verder is het leuk om je uitnodiging passend bij je thema te maken. Maak het zo kleurrijk, glitterrijk, met afbeeldingen zoals jij wil, zolang het maar niet te veel afleidt van de informatie zelf.

3. Hoe krijg je de aandacht 

Een uitnodiging hoeft natuurlijk niet een kaartje in een envelop of een email te zijn. Het kan zoveel origineler en uitgebreider! Een paar originele uitnodiging ideeën zijn bijvoorbeeld een video, flessenpost, een bruikbare uitnodiging zoals een zakdoek of servet of een liedje. Probeer zo origineel en uniek mogelijk te zijn om zo memorabel te worden. Daarnaast is er een grotere kans dat mensen naar jouw evenement komen in plaats van die andere op die op dezelfde dag valt. Dat is precies wat je wil, toch?

Organiseer jij binnenkort een evenement en wil je graag hulp bij het opstellen van een originele uitnodiging? Of de volledige organisatie uit handen geven? Wij helpen je graag!

Meer leuke tips en inspiratie? Lees dan hier onze vorige blog!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs