Tips om een duurzaam evenement te organiseren

Tips om een duurzaam evenement te organiseren

Duurzaamheid

Inhoudsopgave

Tips om een duurzaam evenement te organiseren

Bij Event My brand staat duurzaamheid voorop. Tijdens het organiseren, creëren en de inkopen kiezen wij altijd voor de meest duurzame opties. Daarom vertellen wij jou in deze blog een paar tips voor het organiseren van een duurzaam evenement. Natuurlijk zijn deze 5 tips nog maar het puntje van de sluier, maar het is wel een goed beginpunt!

Composteerbaar materiaal

Zo veel meer producten zijn er nu ook in composteerbaar materiaal verkrijgbaar. Dit houdt in dat de producten die je gebruikt hierna verwerkt kunnen worden door moeder natuur zelf! Deze biologisch afbreekbare producten worden snel en natuurlijk verwerkt door bacteriën en schimmels.

Bied kraanwater aan

Door kraanwater aan te bieden aan de bezoekers van je evenement zorg je dat je minder plastic verspeeld door middel van plastic waterflesjes. Kan je op het evenement geen gebruikmaken van glaswerk, denk dan aan duurzame bekers i.p.v. plastic om het water in te serveren.

Live cooking 

Het ziet er niet alleen leuk uit maar het is ook nog eens heel duurzaam! Live cooking zorgt ervoor dat er minder eten wordt verspild doordat het niet op gaat. Deze leuke en lekkere manier van entertainment is perfect voor een duurzaam evenement.

Centrale locatie 

Kies een locatie uit die centraal ligt, dicht bij een groot station is en genoeg oplaadpunten heeft voor elektrische voertuigen. Een duurzaam evenement support de bezoekers tot gebruik maken van een duurzaam vervoersmiddel. Ook kan je op de uitnodiging support bieden voor een carpool mogelijkheid.

Minder printen 

Niet alleen is het gebruik maken van een app heel modern, het is ook nog eens duurzaam. Probeer minder te printen en meer gebruik te maken van alternatieve papierloze opties. Creëer een online programmaboekje, een event app of projecteer informatie op muren en borden.

Wil jij binnenkort een duurzaam evenement organiseren en kan je hier wat hulp bij hebben? Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over de aftersales van een evenement? Lees het in onze vorige blog.

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs