Een kerst thema voor een bedrijfsfeest

Een kerst thema voor een bedrijfsfeest

(zakelijk) borrel organiseren Amsterdam

Inhoudsopgave

Een kerst thema voor een bedrijfsfeest


December lijkt nog ver weg, maar voordat je er erg in hebt is het alweer zover en dat betekent dat het hoog tijd is om na te denken over de organisatie van een leuk en uniek kerstevenement inclusief kerst thema! Een kerst evenement is dé gelegenheid om het jaar gezamenlijk af te sluiten, successen te vieren en de teamgeest te versterken. Maar welke
kerst thema’s passen het beste bij een bedrijfsfeest? In deze blog hebben wij 10 leuke thema’s op een rij gezet zodat jij jouw kerst evenement nog specialer kan maken. Let’s go!

  1. Creëer een Winter Wonderland

Een klassiek kerst thema waarbij je helemaal los kan gaan is Winter Wonderland. Transformeer de evenementlocatie in een sprookjesachtige sneeuwscène met witte decoraties, twinkelende lichtjes en sneeuw. Nodig je collega’s uit om in hun beste winteroutfits (of apres ski outfits) te verschijnen en geniet van warme chocolademelk, glühwein en heerlijke winterse lekkernijen.

  1. Organiseer een ‘Ugly Christmas Sweater Party’

Voor een informeel en grappig kerstfeest is het organiseren van een Ugly Christmas Sweater Party een geweldig idee. Laat het personeel hun meest foute, grappige of lichtgevende kerst trui dragen en organiseer een award show om te bepalen wie de lelijkste trui heeft. Het is een geweldige manier om humor toe te voegen aan het evenement.

  1. Een kerstmarkt met luxe en lokale producten  

Een ander knus kerst thema is het organiseren van een markt. Breng de gezelligheid van een kerstmarkt naar je eigen bedrijf. Stel kraampjes op met kerstcadeaus, ambachtelijke en lokale producten en heerlijke snacks zoals warme pretzels en churros. Voeg live muziek toe en laat iedereen genieten van een echte kerstmarktsfeer. Meer weten over het organiseren van een kerstmarkt? Lees dan snel onze blog!

  1. Go Hollywood Style

Als je op zoek bent naar een meer chique en glamoureuze sfeer, overweeg dan een Hollywood Glamour thema. Laat het personeel zich kleden in hun meest elegante avondkleding en zorg voor rode lopers, een champagne welkomstmuur, glinsterende decoraties en een fotomuur waar iedereen kan schitteren als een ster.

  1. Een tropische Kerst

Als je in een warm klimaat werkt of gewoon een unieke draai aan je kerstfeest wilt geven, is een tropische kerst een geweldig idee! Versier de evenementenlocatie met palmbomen, tropische bloemen en felgekleurde decoraties. Serveer exotische cocktails en laat jullie gasten genieten van een ontspannen sfeer. Wie wil er nou niet een zomergevoel midden in de wintermaanden?! Met dit kerst thema creëer je het binnen de korste keren. 

  1. Een ‘terug naar toen’ kerst thema 

Kerstfeesten kunnen ook een nostalgische touch hebben. Kies een specifiek decennium, zoals de jaren 80 of 90, als thema voor het bedrijfsfeest. Laat je gasten zich kleden in de stijl van dat tijdperk en zorg voor muziek en decoraties die de tijdgeest optimaal naar voren brengen. Voor welk jaartal kies jij?

  1. Sprookjesachtig kerstfeest

Breng een vleugje magie naar je zakelijke kerstborrel door te kiezen voor een sprookjesachtig kerst thema. Laat jullie gasten zich verkleden als hun favoriete sprookjespersonages en creëer een betoverende sfeer met betoverende verlichting en decoraties. Je kan hier helemaal in opgaan en je compleet uitleven. 

  1. Spaar karma punten met een goede doelen kerstfeest

Kerst draait om delen en geven. Organiseer daarom een evenement met als doel om geld in te zamelen voor een goed doel of om vrijwilligerswerk te verrichten voor een partij / personen die het verdienen! Op die manier sluit je het jaar op een bijzondere wijze af. Gegarandeerd goede karma-punten voor het nieuwe jaar ;-). 

  1. Waarom een strakke jurk als je ook een pyjama party kan organiseren?…

Je kan het natuurlijk ook een keer helemaal anders aanpakken. Laat die glitterjurk & smoking hangen en kies voor een comfy onesie. Hiermee creëer je gelijk een ontspannen en informele sfeer.  Nodig het personeel uit om in hun favoriete kerst pyjama’s te komen. Zet comfortabele zitplaatsen op, serveer warme chocolademelk en popcorn en organiseer kerstfilms om samen te bekijken. Daarna gaan de badslippers uit en kan iedereen losgaan op de dansvloer. 

  1. Een culinaire afsluiting van het jaar  

Laat jullie kerstfeest compleet draaien om eten & drinken. Huur een chef-kok in om een speciaal kerstmenu te bereiden of organiseer een kookwedstrijd waarin teams strijden om de beste kerst recepten te maken. Proef en geniet van heerlijke gerechten samen met je collega’s. Uiteraard gaat dit kerst thema gepaard met heerlijke wijnen, speciale bieren, luxe eten en mooie outfits! 

Het kiezen van het juiste kerst thema voor jouw zakelijke evenement kan de sfeer bepalen en ervoor zorgen dat je collega’s zich verbonden & gewaardeerd voelen. Ongeacht welk thema jullie kiezen, zorg ervoor dat er ruimte is voor plezier, ontspanning en het vieren van het afgelopen jaar. Het organiseren van een zakelijk kerst evenement is een geweldige manier om het jaar af te sluiten en de teamgeest te versterken. Kies een van deze kerst thema’s, of laat je inspireren om jullie eigen unieke concept te creëren. Wat jullie keuze ook is, vergeet niet om te genieten! 

Hulp nodig bij het organiseren van een kerstfeest? Neem snel contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor jullie kunnen betekenen.

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs