5 Stappen voor het organiseren van een Kerstmarkt voor bedrijven

5 Stappen voor het organiseren van een Kerstmarkt voor bedrijven

Kerstmarkt voor bedrijven

Inhoudsopgave

5 Stappen voor het organiseren van een Kerstmarkt voor bedrijven

Ook al is het nog hartje zomer, wij zijn alweer volop bezig met het voorbereiden van de kerstmarkten voor bedrijven! Voor je het weet is het namelijk zover. Wil jij ook een unieke kerstmarkt speciaal voor jouw bedrijf organiseren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen stress! Wij hebben 5 stappen voor jou op een rij gezet:

Het vinden van de perfecte locatie (op kantoor)

Om te beginnen heb je een locatie nodig. Voor het kiezen van jouw perfecte locatie moet je rekening houden met de hoeveelheid gasten, hoeveel kraampjes en de bereikbaarheid van de ruimte voor de kraamhouders. Qua ruimte zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een ruime lobby, een binnentuin, parkeerplaats of zelfs een dakterras. Na het kiezen van de meest geschikte locatie kan je deze omtoveren tot de perfecte locatie door de ruimte te versieren met lichtjes, kerstversiering en kleurrijke banners die de kerstsfeer versterken. 

Diversiteit aan kraampjes is een must 

Zorg ervoor dat er veel verschillende kraampjes op jouw markt staan. Hierdoor ontstaat er diversiteit en is er voor ieder wat wils. Let op, dit betekent niet dat je zomaar iemand moet uitnodigen voor jouw markt. Als je dat doet, kan het rommelig overkomen. Probeer daarom zo veel mogelijk diversiteit te vinden binnen de interesses van jouw werknemers. Denk bijvoorbeeld aan een kraampje met handgemaakte spulletjes, een kraampje met heerlijke (lokale) lekkernijen zoals warme chocolademelk, vers gebakken kerstkoekjes en glühwein. Komen de kinderen van jouw werknemers ook gezellig langs? Dan is het leuk om een kraam met spellen en activiteiten voor alle leeftijden in te huren. Of bijvoorbeeld een leuke Kerstman of vrouw! 

Lokale producten promoten

Een kerstmarkt voor bedrijven is het ultieme moment om samen te werken met lokale bedrijven. Hierbij kan je denken aan handgemaakte sieraden, kunstwerken, de lokale kaasboer en nog veel meer. Loop gerust eens een rondje door jouw buurt en stap binnen bij de verschillende winkels. 

Live-entertainment

Wil jij jouw gasten verrassen? Dit kan door middel van live entertainment tijdens jouw kerstmarkt. Denk bijvoorbeeld aan een wensboom, een lokaal koor, een band, een levende kerststal. Maar ook aan een waarzegster voor de voorspellingen voor het nieuwe jaar, een goochelaar, steltlopers, wandelende discobollen of een vuurspuwer. Blijvende en tastbare herinneringen maken? Huur een fotobooth! Zorg voor leuke props en jouw werknemers zullen zelf de leukste foto’s van het hele jaar gaan maken. 

Een feestelijke uitnodiging

Met alle drukke agenda’s is het raadzaam om zo snel mogelijk een Save the Date uit te sturen. Tip: maak een opvallende en enthousiaste uitnodiging. Dit zal ervoor zorgen dat de medewerkers gelijk worden geënthousiasmeerd. Voor meer tips over het maken van een unieke uitnodiging kan je onze blog lezen. 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog veel ideeën opgedaan voor jullie kerstmarkt! Wil je nog inspiratie voor een uniek kerst thema? Lees dan snel hier verder! 

Kan jij hulp gebruiken bij het bedenken van een passend concept op maat? Of ideeën nodig voor een uniek kerstpakket? Neem dan snel contact met ons op, wij helpen graag!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs