8x Creatieve kerstpakket ideeën

8x Creatieve kerstpakket ideeën

Uniek kerstpakket idee

Inhoudsopgave

8x Creatieve kerstpakket ideeën

Creatieve ideeën nodig voor een kerstpakket? Lees dan snel verder! Wij hebben namelijk een lijst samengesteld met unieke kerstpakket ideeën die ervoor gaan zorgen dat jij binnen no time iets leuks kunt uitzoeken voor het personeel. 

Waarom energie steken in een uniek kerstpakket? Nou, omdat een kerstpakket een goede manier is om waardering te tonen en medewerkers in het zonnetje te zetten na een jaar lang hard werken. Zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van een goed kerstpakket? Hier zijn 8 creatieve ideeën die gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je personeel zullen toveren:

Geef een vrije dag cadeau

De kerstperiode kan een drukke en stressvolle tijd zijn. Geef je personeel daarom een extra vrije dag cadeau. Deze dag kunnen zij goed gebruiken voor last minute kerstinkopen of om wat extra tijd met familie en vrienden door te brengen. Schrijf een kleine en persoonlijke kaart om de werknemers op de hoogte te brengen van jouw kerstpakket idee. Wil je het toch iets groter aanpakken? Combineer jouw kaart dan met een leuke goodie of ga all out met een gezellige kerstmarkt. 

Support your locals! 

Wat is er lekkerder om te krijgen dan een goed gevuld pakket? Een goed gevuld pakket mét lokale lekkernijen en producten! Niet alleen leuk voor het personeel, maar op die manier steun je ook nog de lokale ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan een kerstbrood van de bakker, verschillende soorten kaas, honing van een imker, een cadeaubon van de kapper of een mooi kerststukje van de bloemist. Alles kan, voor elk budget, en niks is te gek. Laat bijvoorbeeld een adventskalender maken met daarin de lokale producten. Zo kan het personeel extra lang genieten van hun kerstpakket. Let hierbij wel op de houdbaarheid van bepaalde producten. Laat je vooral niet tegenhouden en loop eens een rondje rond het kantoor, wie weet welke parels jij ontdekt!

Kies voor een beleving 

Tegenwoordig staan we steeds vaker stil bij het maken van leuke en blijvende herinneringen. Als werkgever kun jij hieraan bijdragen. Geef bijvoorbeeld een cadeaukaart die in te wisselen is voor een unieke beleving. Indoor Skydiven of toch liever een escaperoom? Verplaats je in de schoenen van jouw werknemer en bedenk wat zij leuk zouden vinden om te doen. Gelijk werken aan teambuilding? Doe de activiteit dan met elkaar! Wat jouw idee ook is, dit cadeau zorgt gegarandeerd voor verrassingen. 

Duurzame kerstpakketten

Met het milieu en een betere wereld in gedachte wordt het geven van duurzame cadeaus steeds populairder. Wil jij een verantwoord kerstpakket geven? Denk dan bijvoorbeeld aan herbruikbare producten zoals een leuke waterfles of koffiemok voor op kantoor. Maar ook voor thuis zijn er genoeg producten om aan te denken. Geef bijvoorbeeld een warme en zachte deken cadeau. Hierdoor blijven jouw werknemers warm zonder dat zij de kachel hoger hoeven te zetten. Goed voor het milieu en de portemonnee! Wil je echt iets unieks geven? Dan kan je kiezen voor composteerbare producten. Ga op zoek naar composteerbare serviesgoed, bestek en andere feestbenodigdheden om een duurzame kerst voor iedereen mogelijk te maken. 

Haal de creativiteit naar boven met een DIY pakket 

Kies dit jaar voor een kerstpakket dat de creativiteit aanwakkert. Geef bijvoorbeeld een set om zelf kaarsen te maken, een DIY pakket voor handzeep of breng het hele gezin samen met een leuk spel. Een DIY pakket voor kerst brengt zeker gezelligheid, en daar gaat het toch om tijdens kerst?

Go green en geef een plant cadeau

Tijdens de kerst is de huiskamer van veel mensen rijkelijk gevuld met verschillende kerstspullen, lichtjes en natuurlijk een kerstboom. In januari voelt het huis daarom ook vaak leeg aan. Dit is het perfecte moment om van jouw kerstcadeau gebruik te maken! Met een cadeaubon voor een mooie plant als kerstpakket haalt elke werknemer zelfs na de feestdag gezelligheid in huis. Dit keer met een groene amigo!

Ruil je werkdag voor een vrijwilligersdag 

Wat is er meer in de kerstgedachte dan een dag vrijwilligerswerk doen? Biedt jouw werknemers de kans om een werkdag in te ruilen voor een dag vrijwilligerswerk bij een instelling of stichting bij hen in de buurt. Met dit speciale cadeau geef je jouw werknemers een leuke en unieke ervaring en geef je ook meteen iets terug aan de samenleving. Om jouw kerstpakket feestelijk te brengen, kun je gebruikmaken van een originele uitnodiging. Bekijk onze blog voor een unieke uitnodiging die bij jouw bedrijf past. Want een kerstpakket met een sociaal aspect verdient een speciale uitnodiging! 

Kies voor een klassiek kerstpakket 

De winterperiode is vaak donker, regenachtig en koud. Maar niet voor jouw werknemers na het ontvangen van dit kerstpakket. Vul het pakket met allerlei leuke en lekkere dingen. Blijf weg van items die niemand gebruikt, maar kies liever voor kwalitatief goede producten. Denk aan een geluidsbox, een picknickmand met lekker dingen, of allerlei items die passen bij jullie branche. Of kies bijvoorbeeld voor een cozy sweater inclusief bedrijfslogo. 

 

Met deze creatieve kerstpakket ideeën geef je het personeel iets om naar uit te kijken tijdens de feestdagen. Belangrijk is om te onthouden dat het gebaar en de gedachte achter het pakket het meest belangrijk zijn, dus kies iets dat past bij de organisatie en de interesses en persoonlijkheden van de teamleden. 

Meer inspiratie en / of organisatie skills nodig? Neem snel contact met ons op en wij helpen jou bij het bedenken en uitzoeken van het perfecte kerstpakket!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs