De opkomst van awardshows in zakelijke evenementen

De opkomst van awardshows in zakelijke evenementen

Awardshow organiseren

Inhoudsopgave

Awardshows komen niet meer alleen in de vorm van de Grammy’s, Oscars of Nobelprijzen voor, zo kun je een awardshow tegenwoordig zelfs verwerken in een zakelijk evenement. Zo zullen de bezoekers de spanning echt even voelen. Want wie zal er een award krijgen en waarvoor is hij of zij genomineerd? Wij nemen je in deze blog mee in waarom je een awardshow moet organiseren, wat hierbij komt kijken en hoe je dit in een zakelijk evenement kunt verwerken. Duik je met ons mee in de wereld van awards?

Waarom zou je als bedrijf een awardshow organiseren?

Een evenement is natuurlijk een mooie gelegenheid om je medewerkers echt even in het zonnetje te zetten en ze erkenning te geven voor hun mooie prestaties. Een awardshow is hier dan ook een leuke en unieke manier voor. Rijk awards uit aan teamleden of klanten die een grote bijdrage aan het bedrijf hebben geleverd en nodig iedereen uit om in hun meest chique outfits of galakleding te komen. Daarbij is een awardshow een leuke manier om de motivatie van je medewerkers te vergroten en kan het banden met klanten, partners of medewerkers versterken. Wie brengt zijn  positiviteit en vrolijkheid altijd mee op de werkvloer? Of combineer je awards met wat humor en geef een award aan de laatkomer van het kantoor!

Wat komt er bij deze organisatie kijken? 

De organisatie van een awardshow vraagt om een gedetailleerde planning en uitvoering. Stel allereerst het doel van de awardshow vast. Wil je prestaties erkennen en belonen of juist de bedrijfscultuur versterken? Of nodig juist klanten of influencers uit om hun loyaliteit en inzet te erkennen. Kies vervolgens een passend thema, een mooie locatie en regel een budget. En denk na over de styling en interactieve elementen. Regel bijvoorbeeld koud vuurwerk, dat afgaat als de award wordt uitgereikt en denk ook aan een prijs in huisstijl van jouw bedrijf. Op deze manier voer je de spanning op en betrek je de deelnemers nog meer bij je evenement! En bedank iedereen ook even voor hun persoonlijke bijdrage, want elke klant of medewerker zorgt ervoor dat jij dit evenement kunt organiseren.

Hoe verwerk je een awardshow in een zakelijk evenement? 

Een awardshow kun je op meerdere manieren integreren in een zakelijk event. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een bedrijfsfeest en een awardshow of een awardshow met een diner. Maar je kunt natuurlijk ook denken aan een netwerkevenement, waar bezoekers kunnen netwerken, workshops kunnen doen en achteraf awards krijgen voor hun bijdrage van de dag. Een awardshow kun je dus op meerdere manieren verwerken, van een extraatje op je zakelijke evenement tot het gehele evenement zelf. En denk ook aan passende styling, een presentatie voor de uitreiking en nomineer van tevoren eventueel meerdere medewerkers of klanten. Zo bouw je de spanning al vroegtijdig op!

Een awardshow is tegenwoordig dus niet meer alleen een uitreiking voor acteurs, zangers of bekende mensen maar kan zelfs worden verwerkt in een zakelijk evenement. Op deze manier kun je klanten of medewerkers erkennen voor hun prestaties, talenten uitlichten en wat vriendelijke competitie genereren. Zorg dus voor duidelijke doelen, een zorgvuldige planning en veel creativiteit en breng je bezoekers zo een onvergetelijke ervaring!

Wil jij een awardshow of een ander zakelijk evenement organiseren? Maar kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan snel contact met ons op, dan kijken wij gelijk wat we voor jou kunnen betekenen!

 

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs