Alles wat je moet weten over een bedrijfsfeest op eigen locatie

Alles wat je moet weten over een bedrijfsfeest op eigen locatie

Bedrijfsfeest op locatie

Inhoudsopgave

Bij de organisatie van een bedrijfsfeest kun je op zoek naar gave evenementenlocaties, maar je kunt er ook een andere draai aan geven. Houdt je bedrijfsfeest bijvoorbeeld op je eigen locatie en tover je kantoorpand of bedrijfsterrein om tot een prachtige evenementenlocatie. Zo zal iedereen versteld staan! Benieuwd naar wat er komt kijken bij de organisatie van een bedrijfsfeest op locatie? Of wat de voordelen van een evenement op eigen locatie zijn? In deze blog nemen we jullie hierin mee!

Waarom zou je een bedrijfsfeest op je eigen locatie organiseren?

Een bedrijfsfeest kun je makkelijk op een mooie evenementenlocatie vieren, maar de organisatie van een bedrijfsfeest op een eigen locatie is net zo leuk! Dit biedt namelijk de mogelijkheid om al je werknemers te verrassen en ze een onvergetelijke avond te bieden. Daarbij vindt het personeelsfeest in de vertrouwde omgeving van het kantoor plaats, waardoor de bezoekers gelijk weten waar ze worden verwacht en helemaal zichzelf kunnen zijn. Echter is de organisatie van een bedrijfsfeest op locatie niet alleen voordelig voor je bezoekers, maar is ook handig voor de planning en organisatie van het evenement zelf. Zo biedt een intern evenement veel flexibiliteit en vrijheid en heb je zelf de volledige controle over de planning, entertainment en de activiteiten. Daarbij ben je dagelijks op kantoor, waardoor je ook tussendoor zaken voor het evenement zou kunnen regelen.

Wat zijn de mogelijkheden van een bedrijfsfeest op een eigen locatie?

Je zou het misschien niet denken, maar ook op een eigen locatie kun je met een zakelijk evenement veel kanten op. Zo kun je het bedrijfsfeest in een van de eigen kantoren organiseren, in een gezamenlijke ruimte of kantine, in je eigen loods of op het buitenterrein. Iedere locatie biedt weer unieke mogelijkheden. Van een bedrijfsfestival op je eigen buitenterrein met live-muziek en leuke foodtrucks tot een kleinschalig bedrijfsfeest in de werkruimtes. Zo zou je gebruik kunnen maken van meerdere werkruimtes, om vervolgens in elke ruimte een andere sfeer te creëren. Denk aan een ruimte waar je bezoekers kunnen ontspannen op zitzakken of aan een ruimte waar je bezoekers leuke foto’s en blijvende herinneringen kunnen maken bij een photobooth.

Transformeer een grote open ruimte om met een grote dansvloer, podium en goede live-muziek en laat je bezoekers lekker los gaan! Bij de organisatie van een bedrijfsfeest op locatie is alles mogelijk. Kies vooral voor een invulling die precies bij jouw wensen past!

De voordelen van een evenement op eigen locatie

Bij de organisatie van een bedrijfsfeest op eigen locatie komen verschillende voordelen kijken, van het volledig verrassen van je werknemers tot het laten gaan van je creativiteit om de gewenste sfeer en indeling te creëren. Zo kun je een gezellige borrel organiseren in de bedrijfskantine of een groot bedrijfsfeest in de loods van je eigen bedrijf. Daarbij zorgt een intern bedrijfsfeest ervoor dat je medewerkers zich gelijk vertrouwd voelen en helpt het om je evenement perfect te laten aansluiten op de wensen en behoeftes van je personeel. Ook helpt het organiseren van een bedrijfsfeest op eigen locatie bij het overbrengen van de bedrijfscultuur en het bedrijfsimago, waardoor je mogelijk weer nieuwe klanten of potentiële partners kunt trekken!

Maar een van de belangrijkste voordelen van een interne bedrijfsfeest is natuurlijk de kostenbesparing. Het huren van een externe evenementenlocatie kan erg duur zijn, vooral voor een grote doelgroep. Doordat je het feest op eigen terrein organiseert kun je een groot deel van je kosten besparen, denk aan locatiehuur, transport of decoratie. Waardoor je mogelijk weer budget hebt voor andere evenementen of andere aspecten van het bedrijfsfeest!

WKR-regeling bedrijfsfeest op eigen locatie 

Bij de organisatie van een bedrijfsfeest of ander zakelijk evenement kun je dus door gebruik te maken van een eigen locatie al veel geld besparen. Maar naast dat een intern bedrijfsfeest vaak goedkoper is doordat je geen evenementenlocatie moet afhuren, kun je ook gebruikmaken van de WKR-regeling. 

De WKR-regeling is een regeling van de Belastingdienst die bepaalt hoeveel belasting een bedrijf over onbelaste vergoedingen moet betalen. Dit gaat om zaken als kerstpakketten, sportabonnementen maar ook over bedrijfsuitjes en bedrijfsevenementen. Zo mag een bedrijf tot een bepaald bedrag belastingvrij extra’s geven aan zijn werknemers. Een intern bedrijfsfeest zal onder bepaalde voorwaarden eerder in dit belastingvrije bedrag vallen, waardoor de kosten voor dit feest ook kunnen worden verkleind en je dus minder belasting moet betalen. Op deze manier is er meer ruimte om leuke evenementen te organiseren of medewerkers te belonen, wat alleen maar motiverend kan werken! 

Kortom een bedrijfsfeest op locatie brengt veel voordelen met zich mee, van kostenbesparing tot het volledig zelf kunnen indelen van de ruimtes van je kantoor of de vertrouwde omgeving van je evenement! Wil jij ook een bedrijfsfeest of ander intern evenement organiseren en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan snel contact met ons op! Dan gaan we gelijk voor je aan de slag!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs