Een photobooth inzetten tijdens een evenement

Een photobooth inzetten tijdens een evenement

Photobooth op een bedrijfsfeest

Inhoudsopgave

Nieuwsgierig welk type photobooth je het beste kunt inzetten tijdens jouw evenement? Een trend die het altijd goed blijft doen in de evenementenbranche is de photobooth. Of je nu een beurs, bedrijfsfeest, productlancering of een ander type evenement organiseert, een photobooth voegt een onmiskenbaar element van entertainment toe. In deze blog duiken we dieper in op wat het is, hoe het werkt, de verschillende soorten en wat de kosten zijn van een photobooth. 

Wat is een photobooth?

Een photobooth is een plek waar mensen samenkomen, zich vermaken en spontaan poseren voor foto’s. Het is als een magneet voor bezoekers. Door middel van een fotohoek tijdens jouw evenement, geef je de gasten de mogelijkheid om unieke en leuke herinneringen te creëren die ze voor altijd zullen koesteren. Of het nu gaat om foto’s of video’s met vrienden, familie of collega’s, photobooths vangen de vreugde en de energie van het moment op, zodat deze herinneringen voor altijd worden vastgelegd.

Hoe werkt een photobooth?

Een photobooth is een zelfbedieningsapparaat dat foto’s of video’s maakt van poserende bezoekers. Gasten drukken op een knop om het proces te starten en poseren voor de camera. De simpele bediening zorgt maakt het gebruik ervan op evenementen erg gemakkelijk. En via een startscherm en fotokader kun je, je hele eigen branding terug laten komen!

Top 3 van verschillende soorten photobooths

 

1. Een photobooth pilaar

Een photobooth pilaar is een photobooth waar je instapt (of voor staat) en die foto’s maakt van bezoekers die voor de camera poseren. Het is erg populair op evenementen omdat je de prints gelijk kunt laten afdrukken, en mee kan nemen. Zo hebben de gasten gelijk een leuk aandenken aan het evenement!

2. Een polaroid

Een Polaroid is een oude camera die foto’s maakt en ze direct afgedrukt op speciaal fotopapier (de polaroid). Het leuke van een polaroid is dat de foto’s overal tijdens een evenement genomen kunnen worden. Dit maakt deze variant mobieler dan een fotopaal. Ook bij de polaroid komt de foto gelijk uit het apparaat en kun je deze personaliseren met een leuk frame wat helemaal in de huisstijl van jouw bedrijf is. 

3. Een 360 photobooth

Deze photobooth is helemaal in opkomst. Bij een 360 graden photobooth maak je een video terwijl de camera in een cirkel om je heen draait. Dit zorgt voor een complete video van alles om je heen, waardoor je een coole en interactieve video als aandenken krijgt. De video kun je gelijk tijdens het evenement delen op sociale media. En ook hierbij kan je een logo, slogan etc. toevoegen op een frame. Wel zo persoonlijk!

Wat kost een photobooth?

De kosten van photobooths variëren en zijn afhankelijk van een locatie, de duur van een evenement, extra functionaliteiten en fotopakketten. De gemiddelde kosten liggen tussen de €300 en €1.500 per evenement. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt, van een eigen polaroid camera tot een te gekke 360 graden photobooth. Kies vooral voor een variant die bij jouw evenement, het budget en jouw bedrijf past!

Kortom, het toevoegen van photobooths aan je evenement is een slimme zet die een grote impact kan hebben op de algehele ervaring van je gasten. Het biedt een leuke en interactieve manier om herinneringen te creëren, de betrokkenheid te vergroten en je evenement te personaliseren. Naast een photobooth zijn er nog allerlei andere leuke manieren om een event vast te leggen. Lees hiervoor onze andere blogs “5 Manieren om je evenement vast te leggen” of “Een impactvolle aftermovie”.

Kun je nog wel wat extra hulp gebruiken met een photobooth voor jouw evenement? Of wil je toch nog wat extra hulp bij het organiseren van jouw zakelijke evenement? Neem dan snel contact met ons op, dan kijken we gelijk wat we voor jou kunnen betekenen!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs