Een zomers bedrijfsfestival organiseren

Een zomers bedrijfsfestival organiseren

bedrijfsfestival organiseren

Inhoudsopgave

Hoewel de zomer misschien nog ver weg lijkt, begint het langzaam toch weer tijd te worden om een bedrijfsfestival te organiseren. De zon komt achter de wolken vandaan en de avonden worden langer, waardoor je lekker met het hele bedrijf kunt genieten van de zomerse dagen! Maar waarom zou je als bedrijf een zomers festival organiseren? Wat komt er bij de organisatie kijken en wat is een vrolijk thema dat je kunt koppelen aan jouw bedrijfsfestival?

Waarom zou je een zomers bedrijfsfestival organiseren?

Een bedrijfsfestival biedt de perfecte mogelijkheid om gebruik te maken van de ontspannen en vrolijke sfeer die de zomer met zich meebrengt. Zo heeft iedereen toch vaak iets meer energie in de zomer, die jij goed kunt gebruiken! Daarbij biedt dit evenement de perfecte gelegenheid om je team te erkennen voor hun inzet en iedereen echt even in het zonnetje te zetten. En kun je op dit festival goed werken aan de teammotivatie en de teambuilding, met behulp van leuke activiteiten. Regel bijvoorbeeld gezellige buitenactiviteiten, zoals een bbq, hindernisbaan of beachvolleybal-toernooi of kies voor een ontspannende yoga. Met een festival kun je veel kanten op, maar het belangrijkste is lekker ontspannen en plezier!

Wat komt bij de organisatie van een zomers bedrijfsfestival kijken?

Bij de organisatie van een zomers bedrijfsfestival komen veel verschillende zaken kijken. Van het regelen van een unieke locatie, tot het kiezen van een thema en het maken van een gedetailleerde planning en draaiboek. Bij een festival voor bedrijven is het erg belangrijk dat alle elementen aanwezig zijn, pas dan zal er een vrolijke en gezellige sfeer ontstaan. Regel dus gevarieerde activiteiten en passende entertainment, denk aan live muziek, gave acts, workshops, spellen of een leuke karaoke room waar bezoekers zelf muziek kunnen maken. Maar zorg ook voor de juiste catering, met verschillende hapjes en drankjes die precies aansluiten op het thema. Hierbij kun je alle kanten op, van foodtrucks, tot self-service stations of een barbecue buffet. Kortom, de organisatie van een bedrijfsfestival vraagt veel tijd en inspanning, waarbij elk aspect perfect moet zijn.

Wil je een kleinschalig zomerevenement organiseren? Denk dat ook eens aan een zomerborrel!

Waarom zou je een bedrijfsfestival laten organiseren door een evenementenbureau?

De organisatie van een zomers bedrijfsfestival vraagt om een nauwkeurige planning en aandacht voor detail. Zo regel je niet alleen een locatie en thema, maar zal je ook moeten kijken naar entertainment en activiteiten om je bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. Bij een festival is het essentieel om je bezoekers iets te laten beleven en een heerlijk dagje te geven, waarbij ze zelf activiteiten kunnen kiezen of zelf kunnen beslissen waar ze gaan eten. Het is dus erg belangrijk om te zorgen voor variatie, waardoor je met vele leveranciers zal moeten samenwerken. Van leveranciers voor foodtrucks, tot leveranciers voor technologische apparatuur en vele samenwerkingen met live acts. Het kan hierdoor handig zijn om samen te werken met een evenementenbureau, zo brengen zij een netwerk vol leveranciers met zich mee en jaren ervaring. Waardoor ze alles tot de puntjes kunnen verzorgen en jij lekker kunt genieten van je zomerse bedrijfsfestival!

Een tropische oase 

Breng Hawaii naar Nederland en organiseer een bedrijfsfestival met een tropisch thema! Van kleurrijke bloemen en fakkels tot tropische palmbladeren. Tover je eigen kantoor of een evenementenlocatie om tot een kleurrijke en natuurlijke omgeving en verras je bezoekers met een zomers tintje! Met dit thema krijg je de mogelijkheid om tropische drankjes en hapjes te serveren en kun je leuke groepsactiviteiten organiseren, denk aan limbo dansen of een competitieve hula hoop wedstrijd. Maar je kunt je zomerfeest ook invullen met één of meerdere workshops, zoals een workshop hula dansen of een bloemenkrans workshop waar bezoekers hun eigen kransen kunnen maken van orchideeën of andere kleurrijke bloemen. Kortom, je kunt met de organisatie van een zomers bedrijfsfestival vele kanten op en tovert zo je kantoorpand om tot een prachtig tropisch eiland!

Benieuwd naar meer zomerse of unieke thema’s voor je volgende bedrijfsfestival? Neem dan ook een kijkje bij onze blog over thema’s voor themafeesten

Kortom, bij de organisatie van een bedrijfsfestival komen veel verschillende aspecten kijken, van het regelen van een mooi festivalterrein of het kiezen van een zomers thema tot de vele samenwerkingen met leveranciers en live-acts. En daarbij is variatie erg belangrijk om al je bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. Kies jij dus voor een tropische oase of een Braziliaans festival? Met een zomers bedrijfsfestival kun je al je creativiteit laten gaan! 

Enthousiast om een bedrijfsfestival in de zomer te organiseren en kun je wel wat hulp gebruiken? Vraag dan snel een offerte aan, dan kijken wij gelijk wat we voor jou kunnen betekenen.

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs