Spellen voor een teambuildingsdag

Spellen voor een teambuildingsdag

Afterwork Amstelveen

Inhoudsopgave

3 spellen voor een teambuildingsdag buiten in de natuur 

De natuur biedt vaak de perfecte setting voor teambuildingsactiviteiten. De frisse lucht en de natuurlijke omgeving zorgen voor een leuke ervaring, die de teamgeest kan versterken. Maar aan wat voor activiteiten kun je denken en hoe kun je invulling geven aan de activiteiten? Hieronder vind je 3 leuke voorbeelden van activiteiten voor buiten die jij kunt gebruiken tijdens je teambuildingsdag: 

Speeddaten tijdens een teambuildingsdag

Speeddaten is een leuke en interactieve manier om te zorgen dat teamleden elkaar beter leren kennen. Je kan hierbij je team opdelen in paren, waarna iedereen vijf minuten de tijd krijgt om met elkaar te praten voordat ze naar het volgende paar gaan. Tijdens deze gesprekken kunnen je teamleden vragen stellen over hun interesses, achtergronden en doelen. Of stel van tevoren zelf originele vragen op om je teamleden inspiratie te geven. Buiten in de natuur kunnen de paren met elkaar wandelen terwijl ze samen aan het kletsen zijn, wat zorgt voor een ontspannen sfeer. Speeddaten is een fijne manier om buiten aan teambuilding te werken en om elkaar beter en op een andere manier te leren kennen. 

Een speurtocht in de natuur

Een speurtocht is een uitstekende manier om teambuilding, probleemoplossing en communicatie te bevorderen, terwijl je ook lekker buiten komt. Zet een speurtocht uit in een bekende omgeving en verdeel het team in groepen. Elke groep krijgt vervolgens een reeks aanwijzingen en opdrachten, die ze moeten volgen om de volgende locatie te vinden. Denk hierbij aan puzzels, raadsels of fysieke uitdagingen die het team moet oplossen. Met als doel samen te werken, de aanwijzingen te ontcijferen en als eerste de finish te bereiken. Het is de perfecte combinatie van plezier, avontuur en teamwork.

Een hindernisbaan op een unieke plek

Een beetje uitdaging kan geen kwaad. Bouw een parcours met uitdagende elementen, zoals touwbruggen, klimnetten, boomstammen of modderige paden die ervoor zorgen dat de teamleden hun grenzen verleggen en samenwerken om de obstakels te overwinnen. Hierbij moeten ze strategieën bedenken en elkaar aanmoedigen om als eerste team over de finish te komen. Het is een geweldige manier om buiten voor teambuilding te zorgen, angsten te overwinnen en successen te vieren.

Meer inspiratie opdoen of zelf geen tijd om dit allemaal te verzorgen? Neem dan vooral contact met ons op. We bedenken binnen no-time een unieke beleving voor jouw organisatie!

Op zoek naar de perfecte locatie voor je teambuildingsactiviteit in de natuur? Lees dan snel hier verder.

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs