10x Meer leads genereren door middel van een beurs

10x Meer leads genereren door middel van een beurs

Leads genereren met een beurs

Inhoudsopgave

Hoewel de maatschappij continu in verandering is en er een grote shift heeft plaatsgevonden als het gaat om digitale innovatie en virtuele connecties, blijven beurzen een belangrijk evenement als het gaat om groei en succes. Zo is dit zakelijk evenement een mooie manier om nieuwe producten of diensten te presenteren, maar kan het jouw organisatie ook waardevolle leads opleveren. Wil jij nieuwe klanten trekken en eruit springen ten opzichte van je concurrentie? En meer ontdekken over hoe een beurs leads kan genereren? Lees dan snel verder!

Wat houdt leads genereren in?

Dit proces houdt in dat je potentiële klanten of partijen aantrekt en identificeert, die geïnteresseerd zijn in je merk, producten of dienst. Ontdek dus wie er mogelijk interesse hebben in jouw organisatie en verzamel contactgegevens om meer te ontdekken over je doelgroep en hen aan te zetten tot actie. Dit kan erg handig zijn voor je marketing of verkoop!

1. Persoonlijk en connecties maken

Beurzen bieden een mooi moment om nieuwe connecties aan te gaan en echt even met potentiële klanten of partners in gesprek te gaan. In een wereld van technologie is face-to-face interactie namelijk steeds belangrijker en waardevoller. Op deze manier creëer je vertrouwen en een betere band met je klanten wat kan bijdragen aan je leads. Wil je echt indruk maken op de bezoekers? Kijk dan ook eens naar deze creatieve invullingen!

2. Live demonstraties en ervaringen

Een groot voordeel van beurzen is de mogelijkheid om producten of diensten te tentoonstellen aan je bezoekers. Zorg hierbij voor een ervaring, zodat je klanten echt betrokken worden bij jouw merk en producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan VR of AR, om zo je product tentoon te stellen. Zo creëer je namelijk niet alleen een unieke ervaring, maar moedig je bezoekers ook aan om hun contactgegevens achter te laten voor meer informatie en verdere opvolging!

3. Netwerkmogelijkheden

Beurzen bieden de perfecte plek om lekker te netwerken. Kom in contact met partners, klanten en professionals om zo meer leads te genereren en jezelf te inspireren.

4. De markt en je concurrentie

Een beurs is een plek waar bedrijven uit een branche of industrie samenkomen, waardoor het een mooi moment is om de markt en de concurrentie te bekijken. Geef bijvoorbeeld een informatieve workshop, of presenteer innovatieve oplossingen voor een belangrijk probleem. Zo presenteer je jezelf op een betrouwbare manier, waardoor de kans groter wordt dat de bezoekers interesse zullen tonen in je merk of bedrijf en de kans op meer leads wordt vergroot!

5. Merk exposure

Door de vele en diverse bezoekers die je op een beurs tegenkomt kun je jouw organisatie of merk aan een breed publiek presenteren. Dit kan namelijk variëren van potentiële klanten, tot partners of influencers. Met een opvallende beursstand en een hoop creativiteit kun je dus makkelijk de aandacht trekken van nieuw publiek.

6. Real-time leads

Op een beurs kun je de leads direct vastleggen. Regel tools zodat jij direct alle contactgegevens kunt verzamelen en gelijk actie kan ondernemen. Stuur na afloop van de beurs bijvoorbeeld een  feedbackformulier of extra video naar de geïnteresseerde bezoekers, waardoor ze nog sneller overgaan op actie.

7. Educatie en inspiratie

Een beurs biedt naast leads ook vaak educatie, door middel van een leuke seminar, workshop of lezing. Waardoor bezoekers makkelijk nieuwe kennis en inzichten kunnen opdoen en jij hun interesse in jouw merk vergroot. Wat mogelijk weer kan bijdragen aan meer leads! Zo sla je twee vliegen in een klap.

8. Gemakkelijke follow-up

Door de persoonlijke interactie op de beurs zal een follow-up veel effectiever en gemakkelijker zijn. Alle informatie die je nodig hebt is makkelijk verzameld op de beurs zelf, waardoor het opvolgingsproces ook soepeler en persoonlijker gebeurt. 

9. Return On Investment

Het organiseren van een beurs kost aardig wat tijd en moeite, maar als je het slim aanpakt krijg je er ook heel veel voor terug. Zo kan een deelname aan een beurs veel opleveren als het gaat om je ROI. 

10. Technologie en innovatie

Technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken op een beurs. Zo kan er gebruik worden gemaakt van lead capture apps, die dit proces verbeteren en gemakkelijker maken. Maar ook zie je veel digitale polsbandjes, AR of VR terug, om klanten zo een onvergetelijke merk ervaring te bieden en naar jouw merk toe te trekken! Wil je nog meer te weten komen over een beurs en waarom je dit zakelijke evenement moet organiseren? Lees hier dan snel verder!

Kortom, een beurs biedt veel mogelijkheden als het gaat om het genereren van leads en het trekken van nieuwe klanten. Benieuwd naar hoe je jouw beursstand kunt vormgeven? Of weet je niet waar je moet beginnen als het gaat om de organisatie van een beurs? Neem dan snel contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs