Een schilderworkshop organiseren

Een schilderworkshop organiseren

Schilderworkshop met het bedrijf

Inhoudsopgave

Onze levens worden steeds drukker, waardoor er maar weinig tijd is voor ontspanning. Het wordt dan ook steeds belangrijker om momenten van creativiteit en ontspanning in te plannen. Een schilderworkshop biedt de perfecte gelegenheid om samen met je medewerkers al jullie creativiteit te laten gaan en elkaar beter te leren kennen. Maar wat komt er bij de organisatie van een creatieve activiteit kijken en wat is er allemaal mogelijk? In deze blog nemen wij jullie hierin mee!

Wat is een schilderworkshop?

Een schilderworkshop is een georganiseerde sessie, waarbij bezoekers de kans krijgen om al hun creativiteit te laten gaan. Creatieve workshops bestaan er in alle vormen en maten, van een workshop onder professionele begeleiding tot een kans om lekker abstract te werk te gaan. Het maakt niet uit of je een ervaren schilder bent of voor het eerst sinds de kleuterklas een kwast vasthoudt. Schilderworkshops bieden het perfecte moment om je creatieve talent te verbeteren. 

Waarom zou je een schilderworkshop organiseren met het bedrijf?

Een creatieve workshop is een mooie manier om jouw collega’s uit hun dagelijkse werkroutine te halen en op een ontspannen manier samen te laten werken. Zo bevorderen dit soort workshops niet alleen creativiteit, maar ook teamwork en communicatie. En daarnaast zal een creatieve activiteit je medewerkers helpen om al hun zorgen te vergeten. Ga jij samen aan de slag om een kunstwerk te creëren en je team te verbinden of laat jij de medewerkers nieuwe schildertechnieken ontdekken? Door middel van een schilderworkshop zijn jouw collega’s lekker creatief bezig en worden er unieke ervaringen gecreëerd, die ze niet snel zullen vergeten!

Hoe organiseer ik een creatieve workshop?

Het organiseren van een creatieve workshop begint met het kiezen van een passende activiteit en het selecteren van een mooie locatie. Bij het kiezen van de locatie is het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor alle deelnemers. Verder kun je met deze keuze alle kanten op gaan! Kies je voor een gemeenschappelijke ruimte op kantoor, een externe kunststudio of een mooie buitenlocatie?

Naast een geschikte locatie zal je ook de juiste materialen moeten regelen, denk aan canvassen, verf, kwasten, schorten of juist glitters en decoratie. Verder is het bij de organisatie van een schilderworkshop erg belangrijk dat je kijkt naar de invulling van jouw evenement. Wil jij een professional inhuren om de medewerkers nieuwe technieken te leren en stillevens te maken of kies jij voor de creatie van een gezamenlijk kunstwerk? Alles is mogelijk, kies dus vooral voor een invulling die bij jouw bedrijf past!

Wordt jij minder enthousiast van een creatieve workshop? Denk dan ook eens aan een storytelling workshop of een actieve teambuilding activiteit. Op het gebied van teambuilding workshops is er erg veel mogelijk!

Een gezamenlijk meesterwerk

Wil jij samen met je collega’s aan de slag gaan om een collectief schilderij neer te zetten? Als het gaat om de invulling van een schilderworkshop is er erg veel mogelijk, ook gezamenlijke schilderijen. Regel voorafgaand aan de workshop dus voor iedere medewerker een klein canvas, waardoor iedereen aan een deel van het grote schilderij kan werken. Zet de canvassen tegen elkaar en werk op het geheel de omlijning van de uiteindelijke schildering uit, deze afbeelding kan verschillen van een portret van een van de medewerkers of directeur die afscheid neemt tot een afbeelding van de belangrijkste elementen van jouw organisatie. Maar laat bij dit denkproces vooral je eigen creativiteit gaan! 

Geef vervolgens elk canvas een nummer en deel ze willekeurig uit. Doordat iedereen een klein canvas of onderdeel van het grote schilderij schildert zal niemand weten wat de uiteindelijke afbeelding is totdat de canvassen worden samengevoegd. Zo draagt ieder teamlid bij aan een deel van het meesterwerk. Dat jij aan het einde van jouw evenement kunt onthullen!

Een schilderworkshop is dus niet alleen een leuke en creatieve manier om tijd door te brengen met collega’s, maar biedt ook de mogelijkheid om samen te werken en persoonlijk te groeien. Met een creatieve activiteit kun je veel verschillende kanten op, van een gezamenlijk kunstwerk tot een workshop onder professionele begeleiding. Op deze manier kan je iedereen inspireren en verbinden!

Wil jij een schilderworkshop organiseren of een creatieve activiteit, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan. Wij gaan direct aan de slag en zetten alle mogelijkheden voor je op een rij!

 

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs