Het succes van een zakelijk evenement meten

Het succes van een zakelijk evenement meten

Succes meten van een zakelijk evenement

Inhoudsopgave

Als het gaat om de organisatie van een evenement wil je natuurlijk een zo succesvol mogelijk evenement neerzetten. Om bezoekers een onvergetelijke dag te geven of doelstellingen te behalen. Maar hoe kun je het succes van een zakelijk evenement het beste meten? In deze blog leggen we het jou uit!

Waarom is het meten van het succes van een event belangrijk?

Het meten van het succes van een evenement is essentieel om te begrijpen wat er goed ging en waar verbeterpunten liggen. Op deze manier weet je precies waar je bij toekomstige evenementen op moet letten. Daarbij helpt dit enorm om passende doelstellingen op te stellen en zal een meting veel nieuwe inzichten opleveren. 

Wat vinden jouw bezoekers van het event en waar kun je op letten als het gaat om ROI en investeringen? Door middel van een meting zal jij precies zien of jouw evenement succesvol is!

Het belang van Key Performance Indicators

Key Performance Indicators of ook wel KPI’s zijn meetinstrumenten die je helpen om inzicht te krijgen in het succes van het event. KPI’s zijn namelijk specifieke en meetbare criteria waarmee jij kunt bepalen of de doelen zijn bereikt. Ze laten die groei zien die je hebt afgelegd en zullen je inzicht geven in de verschillende aspecten van een event, denk aan klantbetrokkenheid, deelnemersaantallen of het aantal gegenereerde leads

Meet jouw klantbetrokkenheid, bijvoorbeeld door middel van deelname aan workshops en sessies. Of kijk juist naar de interactie op social media. Door middel van passende KPI’s meet jij veel gerichter of je doelen zijn bereikt!

Vraag om feedback!

Een goede en directe manier om het succes van een zakelijke evenement te meten is door middel van feedback. Vraag je bezoekers om een online enquête in te vullen of regel interviews met je medewerkers. Op deze manier ontdek je precies wat jouw doelgroep van het evenement vindt en krijg je alle positieve en negatieve punten op een rij!

ROI bepalen om succes te meten

ROI of ook wel Return On Investment helpt je om te bepalen wat het evenement precies heeft opgeleverd. Zo meet je met de ROI de verhouding tussen de kosten van het event en de opbrengsten. Waardoor je een gedetailleerd beeld krijgt van wat het zakelijke evenement jouw organisatie of bedrijf heeft opgeleverd. Dit kan winst zijn in de vorm van geld, maar bij evenementen gaat het nog een stapje verder. Zo neem je in de ROI ook zaken als merkbekendheid, klanttevredenheid of het aantal nieuwe zakelijke contacten die je hebt gegenereerd mee. Dit is namelijk net zo waardevol!

Het analyseren van data

Met de juiste hulpmiddelen of tools kun je al de data makkelijk verzamelen en analyseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics om online interacties te bekijken, of maak gebruik van social media tools om de online buzz rondom het evenement te bekijken. Daarnaast zijn er veel systemen en programma’s die jouw leads en klantinteracties kunnen bijhouden. Door middel van al deze gegevens creëer jij een gedetailleerd overzicht van de prestatie van het zakelijk evenement. Waardoor je precies weet wat er in de toekomst nog kan worden verbeterd!

Kortom, het is erg belangrijk om het succes van een zakelijk evenement te meten, zodat je nieuwe inzichten krijgt en precies weet wat het event heeft opgeleverd. KPI’s, feedback en technische tools kunnen je hier enorm bij helpen, zodat je een gedetailleerd overzicht krijgt van alle belangrijke gegevens.

Wil jij een event organiseren en het succes hiervan op een goede manier meten, maar weet je niet waar je het beste kunt beginnen? Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs