User Generated Content tijdens een evenement

User Generated Content tijdens een evenement

Bar 0.020

Inhoudsopgave

User Generated Content tijdens een evenement

User Generated Content, ook wel UGC genoemd, is content die tijdens een evenement gecreëerd wordt door de bezoekers of gebruikers van jouw dienst of product. Dit zijn eigenlijk reviews, maar dan in de vorm van foto’s of video’s die op social media worden geplaatst. 

In de afgelopen paar jaar is User Generated Content dé nieuwe manier geworden om bewustzijn te creëren voor jouw bedrijf of evenement! Het helpt je namelijk om vertrouwen op te bouwen en geloofwaardigheid te versterken. Wanneer potentiële klanten zien hoe echte gebruikers hun eigen meningen en ervaringen delen, zijn ze eerder geneigd om jouw bedrijf te zien als betrouwbaar. Het is dus heel belangrijk om op een goede manier te stimuleren dat jouw bezoekers content tijdens een evenement plaatsen! Daarom delen we vandaag 4 tips om UGC te stimuleren bij de bezoekers van jouw aanstaande evenement:

Stimuleer het delen van User Generated Content


Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste. Stimuleer jouw bezoekers om foto’s en video’s te delen op social media door leuke deals aan te bieden. Wees creatief, laat jouw bezoekers weten dat ze bijvoorbeeld kans maken op korting of een gratis consumptie als zij bepaalde content delen op Social Media. Het begint dus allemaal met het bedenken van een creatief concept

Maak gebruik van een photobooth 


Een makkelijk en leuke manier om User Generated Content tijdens een evenement in te zetten is om gebruik te maken van een photobooth. Want wat is er nou leuker dan foto’s delen van jou en je vrienden? Zo zorg je er gelijk voor dat bezoekers ook een fysiek aandenken hebben aan jouw evenement, zoals foto’s of een GIFje.

Zoek een unieke evenementenlocatie


Mensen willen pas iets delen als het bijzonder is. Ga daarom op zoek naar een unieke locatie voor jouw evenement. Maak gebruik van props op jouw evenement om zogenaamde “foto spots” te creëren. Hoe unieker, hoe beter! Voorbeelden van unieke evenementenlocaties in Amsterdam kun je hier terugvinden.

Weten hoe je UGC op een unieke en creatieve manier kunt inzetten? Neem dan contact met ons op. We hebben hier veel ervaring in en denken graag met je mee.

Bekijk ook ons portfolio!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs