5 Trends op het gebied van catering in 2023

5 Trends op het gebied van catering in 2023

Catering trends 2023

Inhoudsopgave

Catering is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsevenement. Het versterkt de culinaire ervaring van je evenement, zorgt voor een positieve sfeer en laat de gasten zich speciaal voelen. 2023 brengt weer nieuwe cateringtrends met zich mee, die de culinaire wereld veroveren en jouw bedrijfsevenement nog unieker maken. We hebben vijf opkomende trends voor je op een rijtje gezet:

Plant-based en veganistische opties

Een belangrijke en opkomende trend in de catering is het belang van duurzaamheid. Voedsel wordt nóg dynamischer, creatiever en inspirerender. Gasten willen weten waar hun eten vandaan komt en zien graag plantaardige en veganistische cateringopties terug. Hier zal de focus dan ook steeds meer op komen te liggen. Als bedrijf kun je door je gasten vegetarische en veganistische opties te geven laten zien dat jij ook milieubewust bezig bent en een steentje wil bijdragen aan een betere wereld. Maak bijvoorbeeld gebruik van de plant-based foodtruck, zoals Karma Kabab of Vleesch noch Visch waar je heerlijke vegetarische snacks kunt proeven. En als je dan toch al goed bezig bent, kies dan gelijk voor een passende en prachtige locatie  buiten in de natuur.

Lokaal en seizoensgebonden voedsel

Cateraars gebruiken naast plantaardig en veganistisch voedsel ook steeds meer verse en lokale ingrediënten. Dit helpt om je gasten te betrekken bij de lokale smaken van je regio en daarnaast creëer je zo een unieke en heerlijke diner experience. Want naast dat lokale en seizoensgebonden catering goed is voor het milieu, proeft plaatselijk groeiend voedsel natuurlijk veel beter. Zo biedt je jouw gasten verse en authentieke smaken, die ze nog nooit op deze manier hebben ervaren. Landmarkt werkt bijvoorbeeld samen met een Amsterdamse slager, genaamd ‘Brandt & Levie’ om zo lokale vleesproducten te verkrijgen. En ook in hun restaurant zijn de chefs bezig met het bereiden van seizoensgebonden gerechten, gemaakt van de lokale producten.

Interactieve food stations 

Het wordt steeds populairder om interactieve food stations te gebruiken op je evenement. Op deze manier worden gasten betrokken bij de food experience en kunnen ze hun maaltijd zelf customizen naar al hun wensen. Zet bijvoorbeeld een food station neer waarbij gasten hun eigen sushi kunnen maken of een station waarbij een chef direct eten maakt recht voor de gasten hun ogen. Op deze manier kunnen ze meekijken en creëer je interactie en betrokkenheid. Dit zorgt voor een enorm leuke ervaring voor al je gasten en voorkomt tegelijkertijd voedselverspilling.

Catering evenementen

Duurzame servetten en menukaarten

Een leuke en duurzame trend is het printen van je menu op de servetten van de gasten. Op deze manier bespaar je papier, maar geef je de gasten wel een indruk in het eten dat ze geserveerd krijgen. Net als bij een gewone menukaart kan dit in de stijl van je evenement, met een mooi lettertype en leuke opmaak. Meer tips voor het organiseren van een duurzaam evenement kun je hier terugvinden. 

Biedt je gasten met catering een culturele ervaring

Gasten zijn steeds avontuurlijker als het gaat om eten en hun smaakvoorkeuren en willen steeds meer proberen. Cateraars kunnen hier gebruik van maken en zo experimenteren met wereldwijde smaken en fusiongerechten. Je kan door middel van je gerechten de verschillende culturen van je bedrijf representeren en aandacht geven aan al je gasten. Op deze manier geef je je gasten naast heerlijk eten ook een culturele ervaring.

Kortom, er zijn meerdere cateringtrends waarvan jij gebruik kunt maken om interactie te creëren, indruk te maken, culturen te representeren en de belangen van jouw bedrijf terug te laten komen tijdens een evenement. . Alles om jouw evenement succesvol en uniek te maken. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs