3 Opkomende trends in zakelijke evenementen

3 Opkomende trends in zakelijke evenementen

Inhoudsopgave

3 Opkomende trends in zakelijke evenementen

In de evenementensector vindt er voortdurend verandering en vernieuwing plaats, dit is in 2023 dan ook niet anders. 2023 brengt veel nieuwe trends met zich mee. Om relevant te blijven, toekomstgericht te werken en succesvolle evenementen te organiseren is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom hebben wij drie trends in de zakelijke evenementensector voor jou op een rij gezet:

Maak je evenement persoonlijk  

We zijn tegenwoordig de hele dag druk bezig; met ons gezin, vrienden of op werk. We hebben vollere agenda’s en daarom wordt het steeds belangrijker om je evenement persoonlijk te maken. Gasten komen niet meer zomaar naar je evenement waardoor je in de toekomst nóg meer unieke concepten zal moeten creëren en meer op maat gemaakte ervaringen moet aanbieden tijdens een evenement. 

Om dit goed uit te voeren zal je, je moeten verdiepen in je doelgroep. Waar hebben ze behoefte aan? Op deze manier creëer je een authentieke beleving en zorg je voor verbinding met je publiek. Biedt je bezoekers bijvoorbeeld aan om hun ervaring aan te passen aan hun voorkeuren. Laat ze zichzelf inschrijven voor workshops, sessies of activiteiten om zo een ervaring te creëren die helemaal bij ze past! 

Social media en marketing kunnen ook helpen om jouw zakelijke evenement nog persoonlijker te maken en het juiste publiek te trekken. Maak gebruik van foto’s, video’s, podcasts, infographics of blogs om je bezoekers een voorproefje van het evenement te geven en informatie te bieden. En ook op de evenementendag zelf kun je marketing op een slimme manier toepassen. Nodig je bezoekers uit om mee te doen aan foto opdrachten en deze kiekjes te delen met een # of maak gebruik van photobooths. Laat vervolgens alle berichten en leukste foto’s zien op een Social Wall. Zo wordt je evenement interactief, persoonlijk en kan iedereen genieten van de leukste foto’s!

Integratie van technologie (trends) in je zakelijke evenementen

Technologie zal steeds meer worden geïntegreerd bij zakelijke evenementen. Door middel van QR-codes bij binnenkomst en mobiele apps wordt het voor je doelgroep makkelijker om alles uit het evenement te halen. Ze hoeven hun kaartje niet meer uit te printen en kunnen zo doorlopen. Virtual reality (VR) en Augmented Reality (AR) helpen om jouw evenement naar een hoger level te tillen. Zet VR of AR in om nieuwe producten te tonen aan je bezoekers of biedt je bezoekers virtuele tours of games aan. Zo kun je ook een beperkte ruimte omtoveren tot een prachtige locatie, waardoor je je bezoekers mee kunt nemen in een unieke ervaring. Laat ze bijvoorbeeld een parcour afleggen door een begroeid bos of geef ze een rondleiding door het nieuwe gebouw. Dit kunnen ze thuis niet ervaren! 

Technologie is er tegenwoordig in vele vormen en maten, zet het vooral in op een manier die bij je organisatie en je klanten past. Gebruik AR, VR of interactieve displays voor meer betrokkenheid en stijg zo boven al je concurrentie uit.

Online en offline evenementen: een gouden combinatie!

Na de corona pandemie zagen we een verandering van online events naar live events. Iedereen wilde elkaar graag weer face-to-face zien om zo weer iets dichter bij elkaar te komen. In 2023 zijn hybride evenementen daarom in opkomst. De voordelen:

  • Hybride evenementen zorgen voor een groter bereik en betere toegankelijkheid. Niet iedereen zal fysiek aanwezig kunnen zijn door drukte of te lange reistijd, maar door middel van de combinatie van online en offline kunnen ze toch nog meegenieten van de workshops of Q&A sessies die hun interesse hebben. Door middel van één klik op de knop!
  • Hybride evenementen bieden content voor later. Online evenementen zijn makkelijk op te nemen, waardoor klanten het later (op hun eigen tijd) terug kunnen kijken. Hierdoor kan jij de content met alle medewerkers delen.

Combineer online en offline op een creatieve manier. Maak bijvoorbeeld gebruik van virtuele stands, interactieve sessies, live chats of polls om je online en offline publiek een complete ervaring te bieden. Op deze manier creëer je interactie en voor iedereen een gepaste beleving. Meer weten over de voordelen van hybride evenementen? Lees vooral onze blog, je vindt hem hier

De wereld van de zakelijke evenementenbranche is voortdurend aan het veranderen. Het is vooral belangrijk om je evenement zo persoonlijk mogelijk te maken. Gebruik technologie en hybride evenementen om te zorgen voor een unieke beleving voor iedere bezoeker.

Ben je bezig met de organisatie van een zakelijk evenement, maar kun je toch nog wat hulp gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs