Boost je event met energizers!

Boost je event met energizers!

Ontspanning energizers voor zakelijk event

Inhoudsopgave

Evenementen zijn de perfecte gelegenheid om collega’s, vrienden, klanten of familie samen te brengen, ideeën uit te wisselen en nieuwe connecties te leggen. Maar niemand kan zich uren achter elkaar concentreren, ook niet op een evenement. Wil jij ervoor zorgen dat je publiek 100% betrokken blijft en de sfeer en energie positief en hoog blijft? Denk dan eens aan energizers! Een enorm leuke en interactieve manier om te zorgen voor een leuke opening, een goede break en de perfecte afsluiting. Wil jij weten wat energizers precies zijn? Of hoe je deze goed kunt toepassen in een zakelijk evenement? Wij vertellen je snel meer…

Wat zijn energizers?

Energizers, ook wel ijsbrekers of warming-up oefeningen, zijn korte en interactieve activiteiten om je publiek te betrekken, de energie te verhogen en een positieve sfeer te creëren. Met een energizer kun je tussen de vergaderingen of lezingen door een oefening doen om verveling te voorkomen en de aandacht erbij te houden. Energizers zijn er in alle soorten en maten, van denkspelletjes tot creatieve brainstormsessies of teambuilding oefeningen. Met een energieke activiteit kun jij alle kanten op en voeg jij wat interactieve beweging toe aan jouw evenement!

Waarom is een energizer een perfect middel voor een zakelijk evenement?

Als je het woord energizer hoort, denk je misschien snel aan energie. Een van de effecten van een energizer is dan ook het krijgen van nieuwe energie. Daarbij zijn energizers een perfect middel om al je deelnemers bij het evenement te betrekken, lekker te ontspannen en interactie te creëren. Ook leer je op deze manier andere bezoekers en collega’s makkelijk kennen en ga je gezellig samen aan de slag. Daarbij zorgt het tussen bijvoorbeeld lezingen, panels of discussies voor een korte en energierijke break. Al je bezoekers voelen zich na deze oefeningen gelijk weer energiek en kunnen nog uren lang luisteren. Tot slot maakt het je programma wat dynamischer en creatiever. Afwisseling is altijd fijn! 

Vooraf, tijdens en als afsluiting

Met een energizer kun je op een speelse manier een zakelijk evenement openen. Heet iedereen van harte welkom met een professionele opening en zorg vervolgens voor een opwarmende energizer. Zo zullen de gasten echt wakker worden en creëer jij gelijk een positieve sfeer. Maar zelfs voor het evenement zou je de bezoekers kleine energieke oefeningen kunnen geven, denk aan het gebruik van een energizer in een marketingcampagne of nodig de deelnemers uit om zelf ideeën voor energizers in te sturen.

Is er een pauze tijdens het evenement? Gebruik de energizers dan om de betrokkenheid van je deelnemers te vergroten. Voer in kleine groepen een teambuildingsactiviteit uit of ga voor een fysieke uitdaging. Op deze manier fris je de deelnemers op en kan iedereen met nieuwe energie verder aan de workshops, lezingen of paneldiscussies. Ook bij de afsluiting van een evenement kan een energizer goed werken, zo zal iedereen lekker ontspannen en stuur je de gasten met een positief gevoel de deur uit!

Bij welk zakelijk evenement passen energizers?

Energizers kunnen in veel verschillende evenementen worden toegepast. Maar het middel is vooral handig als deelnemers lang stilzitten, lang moeten luisteren of veel nieuwe informatie binnenkrijgen. Energieke activiteiten passen daarom perfect bij een netwerkevenement of conferentie. Conferenties en netwerkevenementen bestaan namelijk vaak uit wat langere paneldiscussies, presentaties of workshops. Waarbij deelnemers hun focus of aandacht makkelijk kunnen verliezen. Schudt ze dus wakker of breek het ijs met een unieke energizer. Energieke oefeningen zijn daarnaast natuurlijk perfect voor een teamdag of bedrijfsuitje. Voeg uitdagende teambuilding energizers toe aan jouw speurtocht door de stad of etentje en versterk de sfeer en het teamgevoel!

“The Human Knot”

The Human Knot is een echte klassieker onder de energizers, maar wel een hele leuke en uitdagende. Hoe voer je de menselijke knoop uit? Start met het verdelen van de deelnemers in kleine groepen en laat ze daarna samen een cirkel vormen. Vervolgens strekken de deelnemers hun handen allemaal uit en grijpen ze de handen van iemand aan de overkant. Dan zal de energizer pas echt van start gaan. Ontwar samen de knoop, zonder dat de handen worden losgelaten! Wie werkt het beste samen en krijgt de knoop als eerste uit elkaar? 

Energizers zijn dus heel veelzijdig en makkelijk aanpasbaar. Voeg ze toe in de opening, pauze en afsluiting en creëer een positieve en ontspannen sfeer die niemand snel zal vergeten! Wil jij energizers inzetten in je volgende evenement en kun je wel wat hulp gebruiken bij de organisatie? Neem dan snel contact met ons op!

 

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs