Vergroot je impact met een influencer event!

Vergroot je impact met een influencer event!

Influencer content bij events

Inhoudsopgave

De wereld is continu aan het veranderen, ook in de evenementensector zien we dit goed terug. Social media is een krachtige en goede manier om je bereik te vergroten en je evenementen in de aandacht te brengen. Wil jij nog meer mensen bereiken en op populaire manier social media inzetten? Denk dan eens aan een influencer event. Maar hoe benader je influencers, hoe werkt dit precies en nog belangrijker, welke influencers passen het beste bij jouw congres, bedrijfsfeest of netwerkevent? Wij hebben deze vragen voor jou beantwoord, lees dus snel verder.

Hoe benader je influencers voor jouw influencer event?

Het benaderen van influencers begint met een goed onderzoek. Identificeer influencers die met jouw doelgroep en evenementen overeenkomen. Volg ze op social media en leer hun persoonlijke stijl kennen, wat vinden ze echt belangrijk? Heb je een influencer gevonden die perfect bij jouw bedrijf past? Neem dan contact met ze op via e-mail, DM of een influencer bureau om ze uit te nodigen voor jouw influencer event. Geef vooral aan wat jou zo enthousiast maakt, waar ze bij kunnen helpen en waarom je denkt dat een samenwerking waardevol zou zijn. Denk daarbij na over wat zij uit deze samenwerking kunnen halen, zo creëer je een win-win situatie!

Hoe werken influencers en hoe zet je ze in voor jouw event?

Influencers gebruiken hun sociale media-kanalen om content te delen, tips te geven, samenwerkingen aan te gaan en je een kijkje achter de schermen te geven. Ze delen vaak persoonlijke interesses of nemen je een dag mee in hun leven om op deze manier een groot publiek te trekken. Denk hierbij aan “day in a life” video’s, sport of voeding tips of juist het bespreken van maatschappelijke thema’s. Als je influencers inzet voor je evenement krijg je dus toegang tot hun volgers en het vertrouwen dat zij al hebben opgebouwd, wat natuurlijk heel mooi is. Zo helpen influencers erg met het vergroten van de geloofwaardigheid en aantrekkelijkheid van het evenement. Je kunt zelf video’s posten en plaatsen over een evenement, maar het is natuurlijk nog beter en leuker als iemand anders praat over jouw merk! Benieuwd naar nog meer creatieve manieren om content te creëren voor je event? Lees dan onze blog over User Generated content!

TIP: Iedere influencer heeft een andere voorkeur als het gaat om de benadering van hun publiek, bespreek dus welke aanpak het beste bij jouw doelen en jouw event past! 

Welke influencer past bij mij en mijn event?

Niet iedere influencer past bij jouw organisatie of evenement of is niet helemaal representatief. Denk voordat je gaat samenwerken met influencers dus na over de volgende aspecten;

  1. Doelgroep: Kies voor influencers wiens doelgroep nauw aansluiten bij jouw eigen doelgroep
  2. Authenticiteit: Zoek authentieke influencers die echt interesse tonen in jouw influencer event. Zo zullen ze eerder content delen en positief overkomen
  3. Bereik en betrokkenheid: Bekijk de statistieken van potentiële influencers. Wil je een groot bereik of juist grote betrokkenheid? Een combinatie is al helemaal ideaal!
  4. Relevantie: Kies voor een influencer die past bij de sfeer van het evenement. Organiseer jij bijvoorbeeld een zakelijk congres, denk dan aan influencers die zich uitspreken over belangrijke maatschappelijke thema’s of gespecialiseerd zijn in een bepaald thema. Op deze manier sluiten de influencers nauw aan met de evenement doelstellingen en haal jij het beste uit je influencer event!

Welke influencers zijn er?

Influencers zijn er in alle soorten en maten, van macro-influencers met miljoenen volgers tot micro-influencers met een kleiner maar ook specifieker publiek. Daarnaast heb je keuze uit verschillende thema’s zoals lifestyle, mode, reizen, sport, voeding en veel meer. Kies vooral voor een influencer die past bij jouw doelstellingen en evenement, zo zal je eerder het gewenste publiek bereiken. Denk er zorgvuldig over na en spreek regelmatig af om je wensen en ideeën te bespreken. Zo zal je met jouw influencer event een blijvende indruk maken en nog meer publiek trekken. Zet dus influencers in en breng jouw event in de spotlight!

Wil jij een influencer event organiseren, maar weet je niet goed waar je kunt beginnen neem dan vooral contact met ons op! Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Nog niet uitgelezen? Lees dan onze vorige blog over de kracht van influencer marketing

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs