De kracht van influencer marketing

De kracht van influencer marketing

Influencer marketing

Inhoudsopgave

De marketingwereld is zich voortdurend aan het aanpassen en aan het verbeteren. Zo wordt er steeds meer gebruikgemaakt van social media, komen er meer en meer nieuwe technologieën en zoeken we continu naar hoe we ons publiek nog beter kunnen bereiken. Interactie wordt steeds belangrijker. Communiceer dus vooral met je doelgroep en vraag wat zij graag willen zien. Ook influencer marketing is een nieuw concept dat de markt totaal heeft veranderd. Van het plaatsen van korte “dag in mijn leven” video’s tot samenwerkingen met grote merken of nieuwe producten, influencers hebben een unieke connectie opgebouwd met hun volgers. Wil je weten wat influencer marketing is en hoe dit werkt? Lees dan vooral verder.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een nieuwe marketingstrategie trend, waarbij merken of organisaties samenwerken met invloedrijke personen om zo hun producten of diensten te promoten. Influencers zoals Monica Geuze, Tim Hofman of Robert Rodenburg hebben veel volgers op social media platforms als Instagram of Tiktok waar ze rechtstreeks communiceren met hun volgers. Bij influencer marketing communiceer je dus als bedrijf/merk met je doelgroep door middel van een influencer. Je spreekt de doelgroep zelf niet rechtstreeks aan. Wat niet alleen de geloofwaardigheid van je product of boodschap kan vergroten, maar waardoor je ook nog meer mensen kunt bereiken. Erg effectief en authentiek!

Hoe werkt influencer marketing?

Met influencer marketing kun je vele kanten op. Het succes zal afhangen van de influencers die je kiest en de relatie tussen de influencer en haar volgers. Men trekt traditionele advertenties steeds vaker in twijfel, aangezien je als merk of bedrijf je product vaak ophemelt. Met influencer marketing kun je deze twijfel verminderen en vertrouwen creëren. 

Kies dus voor influencers die authentiek en geloofwaardig overkomen, zo zal je de doelgroep eerder overhalen en over de streep trekken. Zorg er ook voor dat de doelgroep van jouw merk of organisatie aansluit op die van je influencers. Ook is het erg belangrijk dat je waarden overeenkomen. Vind je professionaliteit heel belangrijk? Kies dan voor een influencer die professioneel en verzorgd overkomt. Laat hen vervolgens jouw product promoten of nodig ze uit voor jouw evenement. Zo brengen ze je product of dienst in de aandacht, zal het oprecht aanvoelen en zal je precies het juiste publiek trekken!

Waarom zou je gebruik maken van influencers?

Maar waarom zou je deze nieuwe trend inzetten? Influencer marketing helpt om nieuwe mensen te bereiken, die je niet snel bereikt met traditionele marketingkanalen. Je kunt specifieke doelgroepen aanspreken en zo op een persoonlijke en leuke manier je boodschap overbrengen. Ook helpt het enorm bij de geloofwaardigheid van jouw merk, product of organisatie. Als je een video of post tegenkomt van je favoriete influencer, zul je de aanbevelingen eerder overnemen en geloven dan van een traditionele advertentie. Tot slot vergroot je het bereik, je naamsbekendheid en de betrokkenheid. Influencers brengen namelijk veel actieve volgers met zich mee!

Influencer marketing is dus veel meer dan een trend. Het is een krachtige strategie om met de consument of doelgroep te communiceren en om uiteindelijk meer mensen te bereiken. Haal je publiek dus over door middel van influencers! Wil je meer weten over influencers en events? Kijk dan ook eens naar onze blog vergroot je impact met een influencer event!

Wil je meer weten of kun je wel wat hulp bij de organisatie van een zakelijk evenement gebruiken? Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

 

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs