Milieuvriendelijke event styling tips

Milieuvriendelijke event styling tips

Milieuvriendelijke event styling

Inhoudsopgave

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, niet alleen in het dagelijks leven maar ook in de evenementenbranche. Een evenement heeft namelijk vaak een grote impact op het milieu, van de hoeveelheid energie die er wordt verbruikt tot de grote hoeveelheden afval die worden geproduceerd. Dit moet anders! We zullen verantwoordelijk te werk moeten gaan, om zo niet alleen een onvergetelijke ervaring te creëren maar ook een milieuvriendelijk evenement neer te zetten. Benieuwd naar milieuvriendelijke event styling tips? Lees dan met ons mee!

Waarom is milieuvriendelijke event styling belangrijk?

Evenementen zorgen vaak voor grote hoeveelheden afval, maken gebruik van veel energie en hebben een grote uitstoot tot gevolg. Door middel van duurzame event styling zorg je ervoor dat de hoeveelheid afval vermindert of zullen je materialen makkelijk worden hergebruikt of gerecycled. 

Zo komen er bij evenementen namelijk normaal gesproken grote hoeveelheden afval kijken, van wegwerpservies of bekers tot bloemen of slingers die na het evenement de prullenbak ingaan. Als jij hier als eventplanner bewuste keuzes in maakt, zal je een goede bijdrage leveren aan het milieu. Daarbij laat je door middel van milieuvriendelijke event styling aan je bezoekers, samenwerkingen en doelgroep zien dat jij verantwoordelijk te werk gaat. Dit kan alleen maar bijdragen aan een positief bedrijfsimago!

Gebruik en hergebruik 

Werk aan milieuvriendelijke event styling, door middel van herbruikbare materialen. Veel decoraties kun je hergebruiken voor toekomstige evenementen of recyclen na je evenement. Denk bijvoorbeeld aan planten in plaats van bloemen, die je gasten na afloop van het evenement mee naar huis mogen nemen. Of creëer bloemstukken van droogbloemen of pampus pluimen, deze kun je makkelijk hergebruiken bij je volgende evenement. Ook stoffen materialen gaan lang mee, zo heb je tegenwoordig ook stoffen muurdecoraties of slingers die jouw evenement naar een hoger niveau kunnen tillen!

Milieuvriendelijke verlichting 

Jouw volgende bedrijfsfeest of netwerkevenement kan natuurlijk niet zonder verlichting. Echter zorgt traditionele verlichting er bij een groot evenement al snel voor dat je een grote hoeveelheid energie verbruikt. Kies daarom voor milieuvriendelijke alternatieven, zoals energiezuinige LED-verlichting of lichtjes op zonne-energie. Of organiseer een buiten-evenement, waar je lekker van de zon kunt genieten!

Make your own goodie bag

Goodiebags zijn natuurlijk erg leuk, maar ook erg vervuilend. Zo gooien veel gasten de papieren goodiebags na afloop gelijk in de prullenbak. Laat je gasten daarom hun eigen tasje vullen, met duurzame producten. Regel bijvoorbeeld herbruikbare waterflessen met jouw bedrijfslogo of gerecyclede notitieblokjes en lokale lekkernijen. En vervang de papieren tasjes met goodiebags van gerecycled materiaal.

Lokale en seizoensgebonden decoraties

Een andere mooie manier om te werken aan milieuvriendelijke event styling is het gebruik van lokale en seizoensgebonden decoraties. Werk bijvoorbeeld met bloemen, planten of decoratieve elementen die in het seizoen zijn. Of support kleine lokale kunstenaars en tover je evenementenlocatie om met handgemaakte decoraties. Op deze manier zullen de producten minder lang moeten worden getransporteerd en zijn de producten ook eerder geteeld in een natuurlijke omgeving. 

Benieuwd naar meer duurzame tips? Lees dan ook onze blog over hoe je duurzaam een evenement kunt organiseren!

Kies voor biologisch afbreekbare materialen

Tegenwoordig bestaan er ook veel producten die biologisch afbreekbaar zijn. Kies dus voor decoraties die je makkelijk kunt afbreken en verminder zo je impact op het milieu. Denk aan confetti, die makkelijk oplost in water of maak gebruik van gerecycled papier, bamboe of biologisch afbreekbare kunststoffen. Er is steeds meer mogelijk als het gaat om milieuvriendelijke event styling, wees vooral creatief!

Kortom duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in de evenementenbranche. Maak gebruik van lokale producten om de transport uitstoot te verminderen of kies voor biologisch afbreekbare materialen en draag door middel van milieuvriendelijke event styling bij aan een betere wereld! 

Wil jij een duurzaam evenement organiseren en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan snel contact met ons op, dan kijken we gelijk wat wij voor jou kunnen betekenen!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs