5x Verbeterde zichtbaarheid door een merkactivatie

5x Verbeterde zichtbaarheid door een merkactivatie

Merkactivatie met verbeterde zichtbaarheid

Inhoudsopgave

Een merkactivatie is een mooie en strategische manier om je merk helemaal tot leven te brengen. En daarbij biedt het de perfecte gelegenheid om interactie te creëren met klanten en potentiële klanten. Maar wat is een merkactivatie precies en hoe kan dit jouw zichtbaarheid vergroten? In deze blog nemen we jullie hierin mee! 

Wat is een merkactivatie?

Een merkactivatie is een zakelijk evenement, waarbij marketing komt kijken. Zo gaat een merkactivatie verder dan een normale reclame- of marketinguiting. Het is namelijk een mooie manier om je klanten bij je merk te betrekken, waardoor ze zich meer betrokken zullen voelen. Merkactivaties komen voor in verschillende maten en vormen, zo kun je een merkactivatie organiseren in de vorm van een pop-up ervaring, productdemonstratie of merkervaring op bijvoorbeeld een festival. Er is heel veel mogelijk. Laat je creativiteit dus vooral los en creëer positieve associaties met je merk!

5 x Waarom een merkactivatie kan zorgen voor verbeterde zichtbaarheid

Betrokken klanten

Merkactivaties bieden een mooi moment om direct met je klant in aanraking te komen, waardoor bezoekers de mogelijkheid krijgen om jouw merk te ervaren, vragen te stellen en direct feedback te geven. Op deze manier creëer je op een leuke manier interactie met de bezoekers en doelgroep en kun je laten zien wie jij bent en waar jullie merk voor staat. Waardoor je vertrouwen zal creëren en de zichtbaarheid kan vergroten. Mogelijk stimuleer je zo ook nog mond-tot-mond reclame!

Emotionele connectie 

Met een merkactivatie zorg je voor een unieke ervaring, die je klanten niet snel zullen vergeten. Bedenk dus creatieve invullingen, om de meest onvergetelijke ervaring te creëren. En richt je op de connectie die je met de klanten of potentiële klanten wilt opbouwen. Regel bijvoorbeeld een workshop of proeverij zodat de bezoekers lekker aan de slag kunnen gaan en de bezoekers interactief met jouw merk in aanraking komen. Of geef bij vertrek gratis samples weg, zo zullen bezoekers de interactie eerder positief ervaren en aanbevelen aan anderen.

Stapje voor op de concurrentie

Als merk of organisatie wil je waarschijnlijk opvallen tussen de concurrentie, dit kan dan ook goed door middel van de organisatie van een merkactivatie. Merkactivaties zorgen ervoor dat jij je makkelijk kunt onderscheiden, waardoor je steeds beter zichtbaar zal worden. Kies dus vooral voor iets origineels en iets unieks, wat perfect bij jouw merk aansluit. Op deze manier weet iedereen wat jouw merk onderscheidt! Zet dus jouw USP’s voorop en laat al je creativiteit gaan.

Benieuwd naar meer informatie over een merkactivatie en waarom je dit evenement zou organiseren? Lees dan ook een van onze vorige blogs!

Ervaringen en sociale media 

Organiseer jij een te gekke merkactivatie? Dan zullen veel bezoekers hierover willen posten op Instagram, Facebook of een ander social mediakanaal. Zo heeft een goede merkactivatie niet alleen impact op het event zelf, maar zul je ook achteraf een verhoogde online betrokkenheid zien. Of nodig de media uit en zet je merk zelf in de aandacht, dit kan bijvoorbeeld goed werken als je een nieuw product wilt showen of een groot publiek wilt bereiken. Waardoor je langzaam meer zichtbaarheid creëert!

Positieve merkassociaties en meer naamsbekendheid

Door middel van een gave merkactivatie, zoals een pop-up ervaring of een exclusief evenement voor bijvoorbeeld influencers bouw je een positieve merkimpressie op en kan je makkelijk meer bekendheid genereren. Zo creëer je door middel van dit zakelijk evenement een band met je bezoekers, waardoor ze eerder geneigd zijn om je merk te onthouden en er positief over zullen praten met anderen. De organisatie van een geslaagde merkactivatie kan dus bijdragen aan een vergrote zichtbaarheid en meer naamsbekendheid op de lange termijn!

Organiseer dus vooral een unieke merkactivatie, waarmee je de klanten en potentiële klanten echt kunt verrassen. Op deze manier leren de bezoekers meer over jouw merk en kun je de zichtbaarheid van je merk op een leuke manier vergroten. Met wat creativiteit, een goede strategie en een unieke focus die bij jouw merk past zal jij al de verwachtingen overtreffen en je merk in de aandacht brengen! 

Wil je een merkactivatie organiseren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op. Wij zullen direct voor je aan de slag gaan en kunnen het gehele organisatie traject voor je uit handen nemen. Om zo samen een unieke merkactivatie te creëren, die de zichtbaarheid van je merk vergroot!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs