Een onvergetelijke familiedag organiseren

Een onvergetelijke familiedag organiseren

Outdoor familiedag organiseren

Inhoudsopgave

Wist je dat zakelijke evenementen niet alleen voor medewerkers zijn? Zo kun je ook een evenement organiseren waarbij werknemers hun partners, familieleden en kinderen mogen meenemen, waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Dit evenement noemen we ook wel een familiedag. Ben jij benieuwd naar wat dit precies is en hoe je dit zakelijke evenement organiseert? In deze blog nemen we je hierin mee!

Wat is een familiedag?

Een familiedag is een uniek evenement, waarbij medewerkers de mogelijkheid krijgen om hun partners, kinderen of uitgebreide familie mee te nemen naar het bedrijf. Waardoor collega’s elkaar beter kunnen leren kennen, buiten de dagelijkse werkomgeving en je een gezellige dag creëert met veel interactie. Zo kun je tijdens een familiedag verschillende activiteiten organiseren voor diverse leeftijden, denk aan creatieve workshops, spellen, speurtochten of juist een pubquiz en borrel. 

Wist je dat je een familiedag ook goed kunt koppelen aan een jubileum? Denk aan een 10-jarig bestaan of de opening van een nieuw kantoorpand. Op deze manier kun je stilstaan bij de successen van het bedrijf en krijgen je medewerkers de mogelijkheid om lekker samen te komen en plezier te maken. 

Waarom zou je een familiedag organiseren?

De organisatie van een familiedag biedt de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en op een gezellige manier samen te komen. Zo krijgen medewerkers de mogelijkheid om te laten zien wie ze buiten de dagelijkse werkomgeving zijn. Daarbij is het een mooi moment om je medewerkers even in het zonnetje te zetten. Een familiedag is namelijk een uniek evenement waarbij je laat zien dat de medewerkers en hun families belangrijk zijn voor het succes van de organisatie. Het belangrijkste op dit evenement is dan ook gezelligheid en plezier, waardoor de teamspirit en de bedrijfscultuur alleen maar zal verbeteren!

De invulling van jouw unieke event

Met de invulling van een familiedag kun je enorm veel verschillende kanten op gaan. Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen en bedrijfsdoelstellingen, maar ook van het type medewerkers en hun families. Bestaat jouw bedrijf vooral uit jonge medewerkers, of hebben jouw medewerkers al wat oudere kinderen? Zorg er in ieder geval voor dat er voor alle leeftijden een activiteit of entertainment aanwezig is!

Denk bijvoorbeeld aan:

✅ Diverse outdoor activiteiten, zoals een voetbaltoernooi of spelactiviteit, of regel juist een springkussen en ballenbak voor de jongere kinderen.

✅ Workshops en demonstraties, denk aan een creatieve workshop, een knutselhoek of juist een muziekworkshop.

✅ Foodtrucks en catering: regel diverse foodtrucks, een snoepkraam, of een gezellige Nederlandse bar. Zo is er voor iedereen wat lekkers te vinden!

✅ Interactieve activiteiten, zoals een pubquiz of speurtocht over het terrein.

✅ Rustige hoekjes, waar medewerkers lekker kunnen ontspannen of een gekke foto kunnen maken bij een fotobooth.

Of combineer diverse elementen om een onvergetelijke dag te creëren. Combineer bijvoorbeeld een outdooractiviteit met leuke foodtrucks en een chillhoek. Met de invulling van jouw familiedag kun je dus alle kanten op gaan. Kies vooral voor een invulling die bij jouw organisatie en medewerkers past en combineer activiteiten en entertainment om iedereen een plezierige dag te geven!

Kortom, met de organisatie van een familiedag kun jij helemaal losgaan! Maar dit evenement is vooral een mooie investering om de werkcultuur te verbeteren, je medewerkers in het zonnetje te zetten en iedereen een gezellige dag te bieden. Wil jij een familiedag organiseren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op. Wij gaan direct voor je aan de slag en brainstormen graag mee over de invulling van jouw onvergetelijke familiedag!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs