Unieke ideeën voor het organiseren van een kerstfeest

Unieke ideeën voor het organiseren van een kerstfeest

Kerstfeest organiseren in externe locatie

Inhoudsopgave

Hoewel de kerstperiode misschien nog ver weg lijkt, staat kerst zo weer voor de deur. De kerstperiode is een tijd van samenkomen, genieten en gezelligheid, waardoor het voor veel bedrijven een mooi moment is om alle werknemers of klanten samen te brengen. Een kerstfeest biedt dan ook de mogelijkheid om werknemers op een bijzondere manier te bedanken voor hun inzet en samenwerking gedurende het jaar. Maar wat houdt het organiseren van een kerstfeest precies in, wat is een kerstfeest precies en hoe kun je dit zakelijke event op een unieke manier invullen? In deze blog nemen we jou hierin mee!

Wat is een kerstfeest precies?

Een kerstfeest met het bedrijf is een feestelijke bijeenkomst rond de kerstperiode, waarbij je personeel, klanten of partners bij elkaar brengt om de kerst in te luiden en waardering te tonen. Dit kan in de vorm van een informele borrel, met een gezellige setting en lekkere hapjes en drankjes. Maar het kan ook in de vorm van een grootschalig evenement met een uitgebreid diner en entertainment. Met de invulling van jouw kerstfeest kun je helemaal losgaan!

Op zoek naar een thema voor je kerstfeest? Lees dan ook onze blog over unieke kerst thema’s voor een bedrijfsfeest!

Hoe organiseer je een kerstfeest voor het bedrijf?

Het organiseren van een geslaagd kerstfeest begint met het bepalen van een doel en het budget. Wil jij een kerstmarkt organiseren op kantoor, of kies je voor een themafeest of informele borrel? Het vaststellen van de doelstellingen helpt om de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast kun je brainstormen over een thema, entertainment, catering en natuurlijk een geschikte locatie. Vervolgens werk je alles tot in de puntjes uit en kun je mogelijke partners en leveranciers  inschakelen. Zo zorg je ervoor dat alles tot in de details is geregeld!

Tip: Begin vroegtijdig met de organisatie van jouw kerstfeest, vooral als je het event op een externe locatie wilt organiseren. Zo weet je zeker dat er nog een mooie locatie beschikbaar is voor jouw zakelijke evenement!

Waarom zou je een kerstfeest organiseren?

Een kerstfeest biedt de perfecte gelegenheid om waardering te tonen aan je medewerkers of klanten. Zet je collega’s tijdens het evenement in de schijnwerpers en laat zien dat je hun harde werk gedurende het jaar zeer hebt gewaardeerd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een speech of een awarduitreiking. Denk aan een award voor de medewerker die een belangrijk project is gestart, of deel een award uit aan een collega die altijd enthousiast is. Bovendien biedt het organiseren van een kerstfeest de mogelijkheid om lekker te ontspannen na een jaar hard werken. Sluit het jaar dus op een positieve en mooie manier met elkaar af!

Unieke invulling van jouw kerstfeest

Een kerstfeest kun je op veel verschillende manieren invullen. Denk bijvoorbeeld eens aan een Winter Wonderland kerstfeest in een oud en historisch kasteel. Op deze manier creëer je een sprookjesachtige sfeer, waar de bezoekers bij ontvangst glühwein of warme chocomelk ontvangen en kunnen genieten van een onvergetelijk zakelijk evenement! In dit evenement kun je zelfs activiteiten en entertainment kunnen verwerken, zoals een ijsbaan, een kerstdiner of feestelijke acts. Of kies juist voor een modern kerstfeest op een hippe locatie, waarbij je aan het event een stoere twist geeft. Denk hierbij aan foodtrucks in plaats van een diner, kunstwerken en een industriële evenementenlocatie.

Kortom, elk kerstfeest is uniek. Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen en ideeën en de doelstellingen van het bedrijf. Wil je lekker ontspannen na een druk jaar? Organiseer dan een relaxed kerstfeest, waar de bezoekers kunnen ontspannen en genieten van een lekker drankje en hapje. 

Heb je geen idee waar je moet beginnen met de organisatie van een zakelijk kerstfeest? Neem dan snel contact met ons op. Wij zullen direct voor jou aan de slag gaan!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs