Alles wat je moet weten om een nieuwjaarsborrel te organiseren

Alles wat je moet weten om een nieuwjaarsborrel te organiseren

Nieuwjaarsborrel event

Inhoudsopgave

Hoewel het nieuwe jaar misschien nog heel ver weg voelt, vliegt de tijd voorbij. Voor je het weet, staan de feestdagen voor de deur. Daarom is het nu al een mooi moment om te beginnen met de planning en organisatie van jouw memorabele nieuwjaarsborrel op werk. In deze blog bespreken we waarom je een nieuwjaarsborrel zou organiseren en vertellen we je meer over wat er bij deze organisatie komt kijken. Om jou zo te inspireren en verder op weg te helpen!

Wat is een nieuwjaarsborrel precies

Een nieuwjaarsborrel biedt een mooi moment om met het volledige bedrijf samen te komen en het nieuwe jaar op een gezellige manier te beginnen. Deze borrel zal net na de kerstvakantie en feestdagen plaatsvinden, waardoor het hét perfecte moment is om je medewerkers te verwelkomen en te inspireren voor het komende jaar. Dit kan in de vorm van een kleine en informele nieuwjaarsborrel op kantoor of in de vorm van een uitgebreid evenement op een mooie externe locatie, denk aan een evenementenruimte of een gezellig restaurant. Als het gaat om een nieuwjaarsborrel is er eindeloos veel mogelijk!

Wil je het jaar juist op een unieke manier afsluiten? Lees dan onze blog met ideeën voor een memorabel kerstfeest!

Waarom zou je een nieuwjaarsborrel op het werk organiseren?

Het organiseren van een nieuwjaarsborrel is niet alleen erg gezellig, bovendien biedt het ook een mogelijkheid om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Waardoor je jouw medewerkers op een mooie manier kunt bedanken voor hun harde inzet en kunt motiveren voor het komende jaar. Daarnaast biedt het event een unieke gelegenheid om met alle collega’s samen te komen en om kansen en doelen met je personeel te bespreken. Met een nieuwjaarsborrel op het werk zorg jij ervoor dat iedereen met dezelfde visie het nieuwe jaar in gaat!

Hoe organiseer je een nieuwjaarsborrel? 

Als het gaat om de organisatie van een nieuwjaarsborrel op het werk is het vooral belangrijk dat je begint met duidelijke doelstellingen en een goed plan. Wat wil je bereiken met de borrel? Wil je al je personeel op een gezellige manier samenbrengen om elkaar beter te leren kennen of wil je jouw collega’s inspireren en motiveren?

Daarnaast is het erg belangrijk om na te denken over een geschikte locatie, een passend budget, samenwerkingen, de catering, entertainment en natuurlijk de styling en de uitnodiging! Denk jij als je aan een nieuwjaarsborrel denkt direct aan een groot evenement met live muziek en een heerlijk buffet of houdt je het liever wat intiemer met lekker hapjes en drankjes op kantoor? Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een nieuwjaarsborrel waarbij je personeel de mogelijkheid krijgt om hun eigen drankjes samen te stellen of eigen cocktails te mixen!

Een unieke nieuwjaarsborrel uitnodiging creëren

Bij het organiseren van een nieuwjaarsborrel komt natuurlijk ook een uitnodiging kijken. De uitnodiging is een erg belangrijke stap, zo is dit hét moment om een goede eerste indruk achter te laten. Hoe doe je dit?  Houdt bij de creatie van je uitnodiging rekening met al deze elementen:

✅ Verstuur de uitnodiging op tijd. Op die manier heeft iedereen de kans om wat ruimte vrij te houden in hun agenda’s!

✅ Zorg ervoor dat alle belangrijke details op de uitnodiging staan vermeld, zoals de datum, tijd, locatie en een eventuele dresscode of thema.

✅ Kies je voor een digitale of fysieke uitnodiging?

✅Vergeet de RSVP-optie niet te vermelden, zo weet je precies hoeveel gasten je kunt verwachten!

En zorg er vooral voor dat je jouw enthousiasme op de uitnodiging overbrengt! Wil je meer weten over hoe je een originele uitnodiging maakt voor je volgende event? Lees dan ook deze blog!

Kortom, bij de organisatie van een nieuwjaarsborrel komt veel kijken. Van het opstellen van doelstellingen tot het kiezen van een geschikte locatie en het creëren van een indrukwekkende uitnodiging. Maar na al die moeite heb je wel een onvergetelijk evenement om het nieuwe jaar gezamenlijk in te luiden. 

Wil jij een nieuwjaarsborrel op het werk organiseren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs