Hoe organiseer je een duurzaam bedrijfsevenement?

Hoe organiseer je een duurzaam bedrijfsevenement?

Duurzaam bedrijfsevenement in de Westergasfabriek

Inhoudsopgave

Duurzaamheid is nog steeds erg belangrijk, vooral in de eventbranche. Zo is een duurzaam bedrijfsevenement niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je organisatie. Wil jij een duurzaam event organiseren, maar weet je niet goed waar je kunt beginnen? In deze blog geven we je praktische tips en tricks om je evenement zo duurzaam mogelijk te maken! 

Een duurzame eventlocatie 

Je kunt duurzaamheid op veel verschillende manieren in een evenement verwerken. Verduurzaming begint al bij de locatiekeuze van het evenement. Kies bijvoorbeeld voor een locatie die gebruik maakt van groene energie of een locatie die gebruik maakt van afvalbeheerprogramma’s. Ondertussen maken veel locaties gebruik van herbruikbare materialen, natuurlijke verpakkingen of afvalstations. 

Wil je jouw bedrijfsevenement zo duurzaam mogelijk maken? Stimuleer je bezoekers om met het openbaar vervoer of de fiets naar het event te komen. Of moedig je medewerkers aan om gezellig te carpoolen!

Lokale en seizoensgebonden cateringopties

Naast het kiezen van een duurzame eventlocatie kun je ook milieuvriendelijke keuzes maken als het gaat om de catering van het event. Werk bijvoorbeeld samen met lokale leveranciers of maak gebruik van biologische en seizoensgebonden producten. En houdt de voedselverspilling minimaal door gebruik te maken van RSVP’s en een nauwkeurige planning. 

Blijft er toch voedsel over? Mogelijk kunnen jullie dit doneren aan een lokale voedselbank!

Reduce, Reuse, Recycle voor jouw duurzame bedrijfsevenement

Een duurzaam bedrijfsevenement bereik je niet zonder gebruik te maken van een goed afvalbeheerplan. Zet bijvoorbeeld afvalbakken in en werk samen met leveranciers die gebruikmaken van herbruikbare materialen. Vergeet plastic bekers en borden en moedig bezoekers vooral op een leuke manier aan om afval te scheiden. Geef alle bezoekers bij binnenkomst een herbruikbare fles of beker met het bedrijfslogo, waarmee ze tijdens het evenement onbeperkt drinken kunnen halen. Of werk samen met een locatie die al het organische afval omzet in energie!

Wil jij meer weten over milieuvriendelijke materialen en styling. Lees dan ook deze blog!

Maak je bezoekers bewust!

Als het gaat om duurzaamheid in evenementen is het vooral belangrijk dat de duurzaamheid zichtbaar wordt voor alle deelnemers. Communiceer voorafgaand aan het event over de maatregelen die worden genomen en moedig deelnemers vooral aan om actief mee te doen. Stuur je medewerkers, partners of klanten bijvoorbeeld een digitale uitnodiging die helemaal in het teken staat van duurzaamheid. En maak gebruik van informatieve en motiverende borden als het gaat om afvalbeheer. Of laat je bezoekers punten sparen en maak er een wedstrijd van! Welke medewerker is het meest milieuvriendelijk? 

Je kunt duurzaamheid zelfs in je evenementen terug laten komen door presentaties te geven over het belang van duurzaamheid, of milieuvriendelijke workshops te organiseren!

Kortom een groen evenement vraagt om een gedetailleerde voorbereiding. Zo kun je duurzaamheid terug laten komen in de locatie, catering, styling en de communicatie van je event! Wil jij een milieuvriendelijk evenement organiseren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op! Wij kijken graag met je mee en zetten al onze ideeën voor je op een rij!

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs