5 tips voor het kiezen van de geschikte evenementenlocatie

5 tips voor het kiezen van de geschikte evenementenlocatie

evenementen locatie

Inhoudsopgave

5 tips voor het kiezen van de geschikte evenementenlocatie

Bij het organiseren van een evenement mag de locatie zeker niet ontbreken want zonder locatie is er namelijk geen evenement. Om zeker te weten of de locatie echt geschikt is voor jouw evenement, hebben we een lijst gemaakt met 5 belangrijke elementen waar je op moet letten bij het vinden van een geschikte evenementenlocatie.

1. De bereikbaarheid 

Indien de bezoekers uit verschillende delen van het land komen is het handig dat je een locatie kiest wat voor iedereen makkelijk bereikbaar is. Hierbij moet je rekening houden met auto’s, fietsen, openbaar vervoer, etc. Is dit niet zo, denk dan aan vervangend vervoer te regelen. De bereikbaarheid is een belangrijk onderdeel van de geschikte evenementenlocatie vinden.

2. De uitstraling 

Bij het kiezen van een geschikte evenementenlocatie is het ook belangrijk om na te denken over welke uitstraling daarbij past. Kijk naar welke uitstraling het beste past bij het event dat je organiseert. Ga je voor een chique uitstraling of juist voor een industriële uitstraling.

3. Plan een bezichtiging in  

Wanneer je het concept voor je evenement voor ogen hebt en je de geschikte evenementenlocatie hebt gevonden, is het tijd om een afspraak te maken. Je kan de locatie kiezen door middel van een foto, maar zeg nou zelf, de echte sfeer van een locatie kun je niet ervaren via een foto maar ervaar je door zelf de locatie te bezoeken. Misschien zien de foto’s er wel heel mooi uit maar door de locatie zelf te bezoeken krijg je toch een betere indruk. Door de locatie van tevoren te bezoeken weet je wat je te wachten staat en weet je ook de weg te vinden op de dag van het evenement.

4. Horeca 

Ben je van plan om je gasten te verassen met een lekkere lunch of diner? Kijk dan ook wat de mogelijkheden op het gebied van catering zijn. Mag je bijvoorbeeld zelf de catering gaan verzorgen of ben je gebonden aan de partij waar de locatie mee samenwerkt?

5. Audiovisueel 

Als je evenement vol zit met bijvoorbeeld presentaties, is het belangrijk dat er voldoende en werkende apparatuur aanwezig is op de locatie. Vraag daarom van tevoren hoeveel en wat voor apparatuur er beschikbaar is en wat je eventueel zelf moet huren. Test de apparatuur van tevoren om vervolgens het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ben je binnenkort van plan een evenement te gaan organiseren maar heb je geen tijd om zelf een heel onderzoek uit te voeren? Met onze kennis en ervaring hebben wij inmiddels een groot netwerk om ons heen gebouwd. Hierdoor kunnen wij binnen no time helpen met het vinden van de geschikte evenementenlocatie. Meer weten? Neem dan snel contact met ons op!

Meer tips lezen over evenementen? Lees onze vorige blog over hybride evenementen hier.

Eigenaar event my brand

Sfeervolle groet, 

Mariska Leising
Eigenaar Event My Brand 

Andere blogs